Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Των Ελληνων ψυχεδελεια.



Στο τεύχος 107 των "Μοντέρνων Ρυθμών" (19/6/1968] υπήρχε μια μικρή καταχώρηση που αφορούσε την πρώτη ελληνική ψυχεδελική μπάντα, τους Bill and Psychedelic Band. Το group  εξέδωσε δύο singles  που βγήκαν στην εταιρία Lucky του Πλωμερίτη. Τα singles περιείχαν τα τραγούδια "My Lady” και "I’m In Love"  [Lucky 9004] και “Now I Am Happy / Romantza” [Lucky 9006]. Για τη σύνθεση των Bill and Psychedelic Band δεν υπάρχουν στοιχειά.

Πάντως στο πρώτο single ως μέλη αναφέρονται [προφανώς πρόκειται για ψευδώνυμα], οι:  Basil , Spis , Hayier Kas, Dis and Bigman. Στο δευτερο single ως συνθέτης του τραγουδιού  Romantza”, αναγράφεται ο Beisil  Κοτσακίδης και ως στιχουργός του “Now Im Happy" η Κατερίνα Σαρίδου. Το παράδοξο είναι oτι το “Romantza δεν υπάρχει στην b side εκεί όμως βρίσκεται  το “ Im In Love” απο το πρώτο single.

Το πρώτο single του group προωθήθηκε ιδιαίτερα από την εταιρία του  Πλωμερίτη  και συγκέντρωσε ευμενή σχόλια από το σύνολο του Τύπου της εποχής.

P.s Πισω απ την ονομασια αυτη κρυβοταν ο Βασιλης Ζαχαρωφ (κιθαρα), ενας απ τους πρωτους νεαρους μουσικους που ειχε επηρεασθη εντονα απο το κυμα της ψυχεδελιας που σαρωνε τοτε την αμερικανικη σκηνη.Τα δυο επταΐντσα σημερα οχι μονο θεωρουνται δυσευρετα αλλα και ιστορικα αφου υπηρξαν τα πρωτα δειγματα ψυχεδελειας απο την εγχωρια σκηνη.

Taste :

Bill and Psychedelic Band - I’m In Love



Bill and Psychedelic Band - My Lady


By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: