Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Γιώργος Χατζηνάσιος - Σ'Αγαπω 1992 (Lyra)



Label : Lyra

Value :

Το “Σ' ΑΓΑΠΩ” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πιο ερωτική  ταινία της Αλίκη Βουγιουκλάκη. Βασίστηκε σε μια ιδέα δική της και    είναι μια τρυφερή ερωτική ιστορία που δείχνει πόσο μεγάλη δύναμη κρύβει η αγάπη και πώς μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο ν' αντιμετωπίσει ακόμη και τον ίδιο το θάνατο. Η ταινία έρχεται δεύτερη σε εισπράξεις την περίοδο 1971-72 και είναι σίγουρα απ' τις πιο πολυδάπανες παραγωγές της Φίνος Φιλμ.
Γυρίστηκε στην Αθήνα, στο Ναύπλιο, στη Γενεύη, στο Παρίσι, στη Ρώμη, στη Βενετία και στη Βερόνα. Η σημαντική μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου δίνει την ερωτική ατμόσφαιρα της ταινίας και ο ίδιος βάζει τα πρώτα του γερά θεμέλια στο χώρο της κινηματογραφικής μουσικής. Λίγοι είναι οι χαρισματικοί συνθέτες που με ότι καταπιάνονται το κάνουν αξιόλογο, σαν να κρατούν στο χέρι τους ένα μαγικό ραβδάκι. Ένα τέτοιο “μαγικό ραβδάκι” πιστεύω πως κρατά στο χέρι του ο Γιώργος Χατζηνάσιος που λέγεται ΤΑΛΕΝΤΟ. Μια λέξη που ταιριάζει απόλυτα στην προσωπικότητα του συνθέ­τη, με όλη την σημασία της. Έχει γράψει μουσική για αρκετές κινηματογραφικές ταινίες.

Η φήμη του όμως σαν συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα κι έτσι τον βρίσκουμε να υπογράφει παραγωγές με πολύ γνωστούς και άξιους συνεργάτες.Η τελευταία του κινηματογραφική δουλειά στο εξωτερικό είναι η πολύ πετυχημένη ται­νία 'SHIRLEY VALENTINE' που έγινε μεγάλη επιτυχία σ όλο τον κόσμο. Ένας διεθνής λοιπόν μουσικοσυνθέτης με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του ίσως ο σημαντικότερος της γενιάς του,που τ'όνομα του τιμά τον ελληνικό χώρο.

Taste :

Γιώργος Χατζηνάσιος - Ασπρο περιστερι σ' αγαπω (Αλικη Βουγιουκλακη)


Γιώργος Χατζηνάσιος - Ασπρο περιστερι σ' αγαπω (instr.)




Download 2 tracks

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: