Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Van Morrison ‎– Astral Weeks 1968 (Warner)


Label : Warner

Value :

Γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου του 1945 στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας και ήταν γόνος οικογένειας που είχε παράδοση στα blues. Εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 του για να φτιάξει τους Them, με τους οποίους στα 19 του είχε την πρώτη μεγάλη ειτιτυχία με το "Gloria", ένα από τα σημαντικό­τερα τραγούδια του λευκού r&b. Πιστοποιώντας ήδη από τότε τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν το cult αίνιγμα που είναι σήμερα, ο Van Morrison από την πρώτη στιγμή φάνηκε να εμφυσεί τον ποιητικό λυρισμό των στίχων του σε blues, jazz, rock n roll και κέλτικους παραδοσιακούς ρυθ­μούς με ευαίσθητα, γλυκόπικρα τραγούδια που έχουν την αύρα του κλασικού. Η βραχνή φωνή του με το ερμηνευτικό εύρος, την εκφραστικότη­τα και την ορμή της τίμησε το είδος όσο και αυτή του Eric Burdon.
To 1967 άφησε τους δημοφιλείς Them για να ακο­λουθήσει σόλο καριέρα, στα πλαίσια της οποίας κυκλοφόρησε τα άλμπουμ "Astral Weeks" (1968), "Moondance" (1970), "Common One" (1980) και αργότερα τα "Poetic Champions Compose" (1987), "Avalon Sunset" (1989) και "Enlightenment" (1990). Αλλά και σε νεότερες κυκλοφορίες του, όπως το "The Healing Game" (1997), το "Back On Top" (1999) και το "What's Wrong With This Picture?" (2003), ο Ιρλανδός καλλιτέχνης φάνηκε να διανύει την πλέον ώριμη φάση της καριέρας του, βγαίνοντας κερδισμένος από τις δημιουργι­κές διαδρομές και τις αναμετρήσεις δεκαετιών και φανερά ανανεωμένος τόσο συναισθηματικά όσο και μουσικά. Το 2005 ακολούθησε το "Magic Time", μια επιστροφή στις blues και soul ρίζες των πρώτων ημερών και το 2006 το "Pay The Devil" ένα αφιέρωμα στην country.

Οπαδός της παράδοσης αλλά και νεωτεριστής, σταθερός αλλά ποτέ επακριβώς προβλέψιμος, μύστης και επιστήθιος φίλος, ο Morrison παρουσιά­ζει στη μουσική του καραβοτσακισμένα blues, βελούδινη pop, υποβλητική soul, jazz περίπατους, σφιχταγκαλιάζοντας στίχους που έχουν από μόνοι τους λογοτεχνική αξία. Για πενηντα σχεδόν χρό­νια παραμένει ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς, όχι μόνο για τη μουσική της πατρίδας του, της Ιρλανδίας, αλλά και για τη διεθνή jazz και rock σκηνή.

Taste :

Van Morrison - Young Lovers Do


Download New mediafire link

By Electric Looser


2 σχόλια:

folker είπε...

Τι να λεμε τωρα, δισκαρα!!!

Electric Looser είπε...

σωστος folker.