Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Captain Beefheart And His Magic Band ‎– Safe As Milk 1967 (Buddah Records)


Label : Buddah Records

Value :

Ο Don Van Vliet (Captain Beefheart) γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1941 στην Καλιφόρνια. Το 1964 σχημάτισε για πρώτη φορά τη Magic Band, το συνοδευτικό του γκρουπ, έπειτα από μια συνάντηση με τον Frank Zappa. Η σύνθεση της υπήρξε μεταβλητή.
Το 1967, με συνεργάτες τους Ry Cooder (κιθάρα), John "Drumbo" French (τύμπανα), "Antennae" Jimmy Semens (κιθάρα) και Herb Bermann (μπάσο), κυκλοφόρησε το πρωτοπόρο "Safe As Milk", κερδίζοντας άμεση αναγνώριση ως μέντορας της underground σκηνής. Το διπλό "Trout Mask Replica" (1969) πέρασε στην ιστορία ως μία από τις πιο ακραίες avant-garde εκφράσεις της ψυχεδέλειας, ενώ για άλλες δουλειές, όπως το "Spotlight Kid" (1972), του καταλογίστηκε "εμπορικότητα".
Από το 1982 εγκατέλειψε οριστικά τη μουσική (τελευταίο του άλμπουμ ήταν το "Ice Cream for Crow") για να αφοσιωθεί στη ζωγραφική.

Το 1993 έγινε γνωστό ότι ο αινιγματικός και χαρισματικός Captain πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Ανθολογίες όπως το πενταπλό box-set "Grow Fins" (1999) και το διπλό CD "The Dust Blows Forward” (1999) διατήρησαν την αειθαλή μουσική του στο προσκήνιο της μουσικής επικαιρότητας ως το τέλος του 17 Δεκεμβρίου 2010.

Taste :

Captain Beefheart And His Magic Band ‎–  Zig Zag Wanderer


Download Lp

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: