Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Dino Valente ‎– Dino Valente 1968 (Epic)


Label : Epic

Value :

Ο Chet Powers, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είναι πιο γνωστός ως Dino Valenti ή Valente και ως τραγουδιστής και βασικός τραγουδοποιός σε δύο δίσκους των Quicksilver Messenger Service. Πριν κάνει όμως αυτούς τους δύο δίσκους, είχε ηχογραφήσει πρώτα τον μοναδικό προσωπικό το δίσκο, που είχε σαν τίτλο το ψευδώνυμο του. Έχοντας ήδη μια επιτυχία στο ενεργητικό του, το Let’s Get Together, από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, και έχοντας αποκτήσει τη φήμη ενός μαγευτικού performer, η εταιρεία Epic τον προορίζει για το νέο της αστέρι και ως εκ τούτου του διαθέτει ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό, ακόμα και για τα δεδομένα της εποχής, για τις ηχογραφήσεις του πρώτου του άλμπουμ. Αφού ολοκληρωθεί το πρώτο τραγούδι, το Tomorrow, ο Velente αποφασίζει ότι δεν του ταιριάζει ο «πολιτικά ορθός» ήχος και επιλέγει να ενορχηστρώσει μόνος του τα τραγούδια, χρησιμοποιώντας κυρίως το ιδιόμορφο παίξιμό του στη δωδεκάχορδη κιθάρα.

Αυτή η απόφαση, σε συνδυασμό με τη σπουδαία φωνή που διαθέτει, οδηγεί στη δημιουργία ενός προσωπικού ήχου και ενός δίσκου που δεν έχει πραγματικά όμοιό του. Μεγαλωμένος σε οικογένεια Αμερικανών - τσιγγάνων που περιόδευαν με τσίρκο, ο Valente γνωρίζει από παιδί το ρατσισμό και χτίζει μια ανεξάρτητη προσωπικότητα και μια θυμοσοφία βασισμένη κυρίως στην εμπειρία αλλά και την ευφυΐα του. Σε αυτόν τον μοναδικό απόλυτα προσωπικό του δίσκο περιλαμβάνονται λοιπόν κάποια τραγούδια οι στίχοι των οποίων κυριολεκτικά «σπάνε κόκαλα». 

Τραγουδάει στο Children Of The Sun: «Συμβαδίζεις με όσα βλέπεις τριγύρω σου, κι όμως το νοιώθεις ότι δεν είσαι ελεύθερος. Λες “Φυσικά είμαι μόνο ένας άνθρωπος. Αν δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα οι πολλοί, τότε κανένας δε μπορεί να τα αλλάξει μόνος του”. Κι όμως θα έπρεπε να σου είναι ξεκάθαρο ότι Αυτοί είναι Αυτοί κι Εμείς είμαστε Εμείς, και δε σου είπε κανείς πόσο πολύ σε χρειαζόμαστε; / Έλα μακριά, πάρε τα ηνία, μάθε ότι είσαι νόηση. Δεν υπάρχει χρόνος, σου λέω την αλήθεια, κι όπως τρέχουν τα ποτάμια, έτσι είμαστε όλοι παιδιά του ήλιου…»..By Δ. Λαμπου.


Taste :

Dino Valente  - Children Of The Sun


Dino Valente - Tomorrow 

Download Lp


By Electric Looser


2 σχόλια:

Salaok είπε...

ΔΙΣΚΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

folker είπε...

Ενας απ τους 10 αγαπημενους μου δισκους ολων των εποχων!!!