Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Richie Havens ‎– Something Else Again 1968 (Verve Forecast)


Label : Verve Forecast

Value :

Ένας από τους ελάχιστους μαύρους που ενεπλάκησαν στην αναβίωση της folk τη δεκαετία του '60 ήταν ο Richard Pierce Havens. Γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 1941 στο γκέτο του Bedford Stuyvesant στο Μπρούκλιν, όπου ύστερα από παρότρυνση του πιανίστα πατέρα του έπαιξε με τους McCrea Gospel Singers σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών.
Λόγω όμως οικονομικών δυσκολιών μετακόμισε το 1962 στο Γκρίνουιτς Βίλατζ, όπου εξασφάλιζε τα προς το ζην ζωγραφίζοντας πορτρέτα τουριστών.
Η ευχάριστη όμως αναστάτωση που  προκαλούσε η μουσική σε εκείνο τον τόπο έκανε τον Havens να πιάσει και πάλι την κιθάρα του και να τραγουδά αρχικά στους δρόμους και στη συνέχεια σε διάφορα κλαμπ, όπως τα Cafe Wha?, Gerdes και The Fat Black Pussycat. Η βαθιά ζεστή φωνή του, αλλά και ο τρόπος που ακουγόταν η αντισυμβατικά κουρντισμένη κιθάρα του είχαν ως αποτέλεσμα ένα συμβόλαιο με την τοπικού βεληνεκούς δισκογραφική εταιρεία Douglas στην οποία κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτοι δίσκοι του. Ακολούθησαν το συμβόλαιο με τη Verve και η αρχή μιας επιτυχημένης πορείας με το "Mixed Bag" (1967), που δήλωνε απερίφραστα την αγάπη του για τη μουσική του Bob Dylan και των Beatles. Ο Havens αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι το κοινό υποδεχόταν θερμότερα τις διασκευές του, παρά τις δικές του συνθέσεις, γι' αυτό απέτισε φόρο τιμής σε πολλούς άλλους, όπως οι Sam Cooke, Donovan, Crosby, Stills & Nash, Marvin Gaye, Neil Young, Tom Waits, Jackson Brown, Van Morrison και Bob Seger, δρέποντας τις ανάλογες δάφνες.
Απέκτησε επίσης πολύ καλή φήμη και για τις ζωντανές εμφανίσεις του, με αποκορύφωμα αυτή στο Woodstock, που σήμανε την απαρχή της εμπορικής του επιτυχίας με τον εκτο δίσκο του "Alarm Clock" (1970).
Πέθανε στις 22 Απριλίου του 2013 απο καρδια.
Εδω ο δευτερος δισκος του.




Taste :

Richie Havens ‎– Inside of Him

Richie Havens ‎– Don't Listen To Me

Richie Havens ‎– Something' Else Again

Richie Havens - Run, Shaker Life


Download Lp

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: