Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Aphrodite's Child - It's Five O' Clock 1970 (Mercury)


Label : Mercury

Value :

 Δεν έγραψαν απλώς ιστορία ως το mo επιτυχημένο σε διεθνές επίπεδο ελληνικό συγκρότημα, αλλά κατέχουν αξιοζήλευτη θέση στην παγκόσμια δισκογραφία με την κυκλοφορία του πρωτοποριακού -ακόμη και σήμερα-άλμπουμ "666" (1972). Σχηματίστηκαν με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Forminx), ύστερα από προσέγγιση των Λουκά Σιδερά (Shadows, Minis), Ντέμη Ρούσσου (Idols, We Five) και Αργύρη Κουλουρη.
Το 1967 ξεκίνησαν ως Papathanasiou Set με προορισμό το Λονδίνο, όπου η δισκογραφική εταιρεία Phonogram είχε προεγκρίνει δοκιμαστική τους ηχογράφηση, αλλά ελέω απεργιών "ξέμειναν" στο Παρίσι. Συνοδευόμενοι από τα κολακευτικά σχόλια των Άγγλων, οι μετονομασμένοι σε Aphrodite's Child από τον Lou Raisner, ηχογράφησαν το "Rain And Tears", που έφτασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις μόνο στη Γαλλία. Πολύ σύντομα, και μετά το επόμενο επτάιντσο "End Of The World", η κεντρική Ευρώπη, αλλά και η... Αυστραλία μιλούσαν με θαυμασμό για τη χαρισματική αυτή μπάντα.Υστερα ήρθαν το πρώτο άλμπουμ, που είχε για τίτλο αυτούς των δύο πρώτων σινγκλ, και η τεράστια προβολή από τα γαλλικά ΜΜΕ.
Οι Aphrodite's Child όμως πατούσαν στο έδαφος και ρίσκαραν έξυπνα αρνούμενοι την τελευταία στιγμή να εμφανιστούν στο Φεστιβάλ του San Remo, ποντάροντας εκ του ασφαλούς στο δεύτερο δίσκο, το "It's Five Ο' Clock" (1970).
Έχοντας καταλάβει τη δεύτερη θέση στο ετήσιο δημοψήφισμα του 1969 στη Γαλλία και με έξι κορυφαία σινγκλ σε τρία χρόνια, έκαναν μια απρόσμενη κίνηση: Κλείστηκαν σε στούντιο για τέσσερις μήνες και ηχογράφησαν ένα αριστουργηματικό και δύσληπτο διπλό άλμπουμ με κόνσεπτ θεματική από το ευαγγέλιο της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Η οριακή αυτή κυκλοφορία, που γνώρισε εμπορική επιτυχία και θεωρείται cult, ήταν σαφώς η καλύτερη, αλλά και η τελευταία τους, αφού οι αξεπέραστες διαφωνίες του Βαγγέλη με τον Ντέμη για το ύφος των επόμενων κυκλοφοριών οδήγησαν στην αποχώρησή τους και στο μαρασμό του συγκροτήματος.


Taste :

Aphrodite's Child - Funky Mary

Download Lp

By Electric Looser

4 σχόλια:

Fallen Angel είπε...

speachless!!!!many thks!!!!

Electric Looser είπε...

χαχα

Ανώνυμος είπε...

Αμέιζινγκ!! Βάλε και το 666!

Electric Looser είπε...

Θα βαλω και το 666.