Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Nina Simone ‎– Little Girl Blue 1958 (Bethlehem records)


Label : Bethlehem records

Value :

Tο Love Me Or Leave Me είναι ένα τραγούδι που έχει ταυτισθεί με την Ruth Etting, γιατί αυτή το πρωτοπαρουσίασε στο μιούζικαλ του 1928 Whoopee. Δυο χρόνια αργότερα, πάλι η Ruth Etting το τραγουδά σε μία άλλη ταινία, το Simple Simon. To 1955, η Doris Day το τραγουδά στην ταινία βιογραφία της Ruth Etting, με τίτλο Love Me Or Leave Me, από το ομώνυμο τραγούδι. Επίσης, το συναντάμε σε μια ακόμα ταινία του 1951, με τίτλο I'll See You In My Dreams, που ήταν μια ακόμα βιογραφία, αυτη τη φορά για τον συνθέτη του τραγουδιού Gus Kahn, τραγουδισμένο από την Patrice Wymore. Από όλες αυτές τις ερμηνείες ξεχωρίζει σιγουρα αυτή της Ruth Etting του 1929 και της Nina Simone 1958.

Tο My Baby Just Cares For Me πρωτο παρουσιάσθηκε από τον Eddie Cantor αυτη τη φορα στην κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ Whoopee, το 1930. Δυο χρόνια αργότερα χρησιμοποιείται σε μια άλλη κινηματογραφική ταινία, με πρωταγωνίστρια την Joan Blondell και τίτλο Big City Blues. Όταν γυριζόταν η ταινία Whoopee, ο παραγωγός Samuel Goldwyn φώναξε τον συνθέτη Gus Kahn και του ζήτησε να γράψει ένα καινούργιο τραγούδι για την κινηματογραφική μεταφορά του έργου και ζήτησε να του το παρουσιάσει το ίδιο βράδυ. Ο Kahn τηλεφώνησε αμέσως στον Donaldson και το βράδυ το τραγούδι ήταν έτοιμο. Όταν ο Goldwyn ρώτησε αν το τραγούδι χορεύεται, ο Kahn άρχισε να το ψιθυρίζει και να χορεύει με τον Samuel Goldwyn της εταιρίας Metro Goldwyn Mayer.

Το “Good Bait”είναι μια σύνθεση γραμμένη από τον πιανίστα και συνθέτη Tadd Dameron για τους Jimmie Lunceford and Count Basie bands  καθώς και για τη Sarah Vaughan. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Dameron έφερε το κομμάτι μαζί του όταν μπήκε στη μπάντα του Count Basie που συνήθως πιστώνεται ως συνθέτης του κομματιού. Η πρώτη ηχογράφηση του "Good Bait"  είναι από μια ζωντανή παράσταση στο Royal Roost το 1948 απ τη μπάντα του Count Basie ενώ την ίδια χρονιά ο Tadd Dameron με τον Fats Navarro στη τρομπέτα το ηχογραφούν σε studio. Άλλη μια ηχογράφηση είναι αυτή του Miles Davis/Tadd Dameron Quintet στο Παρίσι το 1949. Το “Good Bait” παραμένει δημοφιλή μέχρι το 1950. Εδώ η Nina παιζοντας πιανο το κάνει ονειρικό.

Το 1958 η Nina ηχογραφεί το “Little Girl Blue” Bethlehem Records περιέχοντας τα παραπάνω κομμάτια. Eίναι επίσης γνωστo ως "Jazz As Played In An Exclusive Side Street Club". Το 1975 επανακυκλοφορεί το“Little Girl Blue” με τον τίτλο “The Finest Of Nina Simone - I Loves You Porgy” Bethlehem Records με τα ίδια κομμάτια μέσα.

Taste :

Nina Simone - Good Bait

Nina Simone - Love Me Or Leave Me

Download Lp

By Electric Looser


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

would you re-up a link for this Nina Simone LP please.
Thanks

Electric Looser είπε...

I will post again in the future..Greetings from Greece!