Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Foreign Affair - East On Fire 1989 (Crammed Discs)


Label : Crammed Discs

Value :

Αυτόν το δίσκο έχω να τον ακούσω απ το 90-91. Ηταν η εποχή που ψαχνόμασταν μουσικά γενικότερα. Τότε δεν υπήρχε η δυνατότητα του internet οπότε ότι καινούργιο αγοράζαμε ήταν σχεδόν στα τυφλά. Τους Foreign Affair μου τους είχε προτείνει ένας αρκετά μεγαλύτερος μου φίλος dj. Δεν ήταν και απ τα mainstream γκρουπ που έπαιξαν στα clubs και τα ραδιόφωνα της Ελλάδας οπότε αυτός ήταν ένας καλός λόγος να εντυπωσιάσεις φίλους και γκομενίτσες.
Αν και αγόρασα τον δίσκο ζήτημα να τον άκουσα 2 φορές. Και αυτό γιατί στα δέκα electro pop κομμάτια του δίσκου αρκετά απ αυτά περιέχουν αραβικές κλίμακες δίχως όμως να ξεφεύγουν από το σκοτεινό electro ύφος. Αυτό τότε δεν ξέρω αλλά δεν έκανε στα αυτιά μου.
24 χρόνια μετά όπως και για πολλά αλλά πράγματα στη ζωή αναθεωρείς έτσι και για αυτόν το δίσκο..

O Sakharof ξεκίνησε την καριέρα του στην ηλικία των 16 ως μέλος των Cosmic Dream. Ένα άλλο μέλος της μπάντας ήταν ο φίλος του, Rami Fortis.
Η πρώτη του αναγνωριση ήταν στη δεκαετία του '80. Αμέσως μετά τη στρατιωτική του θητεία ο Sakharof πέταξε στο Βέλγιο, όπου διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της post-punk μπάντα Minimal Compact. Προκειτε για τη πρώτη Ισραηλινή μπάντα που κάνει σημαντική επιτυχία έξω από το Ισραήλ.

Οι Minimal Compact ηχογράφησαν έξι άλμπουμ στο label Crammed Discs. Το 1988, μια προγραμματισμένη περιοδεία  για τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ  μιας και τα μέλη δεν μπορούσαν να  πάρουν visa. Αυτό προφανώς ήταν και μια αιτία που η μπάντα διαλύθηκε. Ο Sakharof  και  ο κιθαρίστας των  Minimal Compact Rami Fortis μετά από αυτό, άρχισαν μια παρατεταμένη περίοδο συνεργασίας, δημιούργησαν τους Foreign Affair επιστρέφοντας τελικά στο Ισραήλ.

Taste :

Foreign Affair - Ghosts Can't Run Away

Download track

By Electric Looser


Δεν υπάρχουν σχόλια: