Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Mike Bloomfield / Al Kooper / Stephen Stills ‎– Super Session 1969 (Columbia)


Label : Columbia

Value :

Mike Bloomfield
Γεννημένος στο Σικάγο το 1944 ο Bloomfield θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος λευκός blues κιθαρίστας της Αμερικής. Από νεαρή ηλικία μυήθηκε στον blues ήχο του Muddy Waters και του Buddy Guy. Το ταλέντο του τράβηξε την προσοχή κοινού και κριτικών όταν το 1965 συμμετείχε στους Paul Butterfield Blues Band με το "What's Shakin" (Elektra, 1965). Μαζί τους ηχογράφησε μερικές από τις σημαντικότερες δουλειές του.
Παράλληλα, την ίδια χρονιά ο Bob Dylan τον επέλεξε ως lead κιθάρα για το "Highway 61 Revisited", μια από τις κορυφαίες στιγμές της rock n roll δισκογραφίας (είναι αυτός που ακούγεται στο "Like A Rolling Stone".) Με τις δύο αυτές συνεργασίες ο Bloomfield αναγνωρίστηκε ως "ήρωας της κιθάρας" της Αμερικής και ως το αντίπαλον δέος για κιθαρίστες όπως ο Eric Clapton. To 1966 αποχώρησε από τους Butterfield για να δημιουργήσει την προσωπική του μπάντα Electric Flag με τη συμμετοχή των Gravenites, Barry Goldberg και Harvey Brooks.
Μαζί τους κυκλοφόρησε το ιδιαίτερο "Long Time Comin" (Columbia, 1968), μια μείξη από jazz-rock και blues δημιουργίες. Παρά τις καλές πωλήσεις του άλμπουμ, αποχώρησε για να τους συναντήσει ξανά το 1974 σε ένα άλμπουμ επανασύνδεσης ("The Band Kept Playing"). Με την εγκατάστασή του στο San Francisco επιδόθηκε σε επιλεκτικές δουλειές, οι πιο αξιόλογες από τις οποίες ήταν το περίφημο "Super Session" (1968) με τον Al Kooper και πέντε χρόνια αργότερα το "Triumvirate" (Columbia, 1973) με τον John Paul Hammond και τον Dr John.
 Παράλληλα υπέγραψε τα σάουντρακ για τις ταινίες "Medium Cool" (1970) του Haskell Wexler και "Steelyard Blues" (1973) του Alan Myerson. Στη συνέχεια της καριέρας του εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια όπου πραγματοποίησε εμφανίσεις σε μικρά κλαμπ και κυκλοφόρησε μια σειρά από άλμπουμ ("If You Like The Blues, Play 'Em A As You Like" [1977], "Count Talent And The Originals" [1978]). Η πορεία του έληξε άδοξα το 1981 όταν βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο του από χρήση ναρκωτικών. Το κύκνειο άλμπουμ του "Gospel Duets" κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά.

Al Kooper 
Ως μουσικός, συνθέτης και παραγωγός ο All Kooper υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές στο χώρο του rock τις δεκαετίες του '60 και του "70.Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν στις 5 Φεβρουαρίου 1944. Στα τέλη της δεκαετίας του '50 ήταν μέλος των Casuals And Royal Teens, σημαντικότερη επιτυχία των οποίων ήταν το "Short Shorts". Στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα ως session κιθαρίστας κυκλοφορώντας παράλληλα και προσωπικές του συνθέσεις, με γνωστότερη το "This Golden Ring". Σημαντική επίδραση δέχτηκε από τον ήχο του Bob Dylan και ως ΑΙ Casey ξεκίνησε να παίζει σε διάφορα folk club. Μέσω του παραγωγού Tom Wilson γνώρισε τον Dylan και το ιδιόμορφο παίξιμο του έγινε κομμάτι του ήχου του τελευταίου στα μέσα της δεκαετίας του '60, με πιο χαρακτηριστική την ερμηνεία του στο "Like A Rolling Stone".
Me τον Dylan συνεργάστηκαν στα άλμπουμ "Highway 61 Revisited" (1965), "Blonde On Blonde" (1966) και "New Morning" (1970). To 1965 δημιούργησε τους Blues Project μαζί με τους Danny Kalb, Roy Blumenfeld και Steve Katz. To γκρουπ κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ στη Verve/Forecast, προτού ο Kooper αποχωρήσει με τον Katz για τους Blood Sweat And Tears.

To 1967 κατέληξε να δουλεύει στη Columbia ως παραγωγός. Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε το φημισμένο "Super session" με τον Mike Bloomfield και τον Stephen Stills. Ακολούθηοε ένα ζωντανό άλμπουμ με τον Bloomfield και τον Carlos Santana, ηχογραφημένο στο Fillmore του Σαν Φρανοίοκο το 1969.Για λογαριασμό της Columbia Κυκλοφόρησε μια σειρά από προσωπικά άλμπουμ, όπως τα "I Stand Alone" και "You Never Know Who Your Friends Are".
To τραγούδι του "Brand New Day", σύνθεση της περιόδου εκείνης, είναι το κομμάτι του που διασκευάστηκε περισσότερες φορές από κάθε άλλο. Παράλληλα δούλεψε με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι Taj Mahal , Rolling Stones, Jimi Hendrix, Leo Sayer και διάφορα άλλα μεγάλα ονόματα της εποχής. Το 1972 έφερε τους Lynyrd Skynyrd στην MCA και ανέλαβε την παράγωγη γιο τα τρία πρώτα τους άλμπουμ. Η εργασία του ως παραγωγού συνεχίστηκε για τους Tubes, David Essex, Billie Joe Shaver και μια πλειάδα άλλων. Μεταξύ των μεταγενέστερων άλμπουμ του περιλαμβάνονταν τα "Act Like Nothing Wrong" (1977), "Championship Wrestling" και το ινστρουμένταλ "Rekooperation" (1994). Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 δημιούργησε τους Rock Bottom Reminders. 

Stephen Stills
Γεννημένος στο Ντάλας στης 3 Ιανουαρίου ξεκίνησε τη μουσική από πολύ νεαρή ηλικία. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Νέα Υόρκη με τους Au Go Go Singers. Ύστερα από περιοδεία στον Καναδά αποχώρησε από το γκρουπ για να εγκατασταθεί στο Λος Άντζελες. Σύντομα έγινε μέλος της ανερχόμενης folk κοινότητας. Το καλοκαίρι του 1966 έπειτα από μια περιοδο ζωντανων εμφανίσεων, μαζί με τον Neil Young, τον Richie Furray και τον Bruce Palmer, δημιούργησε τους Herd, που αργότερα μετονομάστηκαν σε Buffalo Springfield.
Τον επόμενο χρόνο ακολούθησε το ντεμπούτο επώνυμο άλμπουμ τους, το οποίο περιλάμβανε το σινγκλ "For What It's Worth", που τους χάρισε ευρεία αναγνώριση.Εσωτερικές διαμάχες και προβλήματα με ναρκωτικά δημιούργησαν ρήγματα, με αποτέλεσμα το γκρουπ να έχει ήδη διαλυθεί όταν κυκλοφόρησε το "Last Time Around" (1968). Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Stills ήταν το "Super Sessions" (1968), με συμμετοχή του Mike Bloomfield και του ΑΙ Kooper. Μια πρόβα με τους David Crosby και Graham Nash οδήγησε στη δημιουργία των Crosby, Stills και Nash. Η καριέρα τους ξεκίνησε επιτυχημένα με το ομότιτλο ντεμπούτο ώλμπουμ του 1969 και το σινγκλ "Suite: Judy Blue Eyes", που ήταν αφιερωμένο στην τραγουδίστρια Judy Collins, Αργότερα τον ίδιο χρόνο προστέθηκε στην παρέα ο Neil Young και το όνομα άλλαξε σε Crosby. Stills, Nash & Young.

To 1970 κυκλοφόρησαν το "Deja Vu". Εξαρχής η φιλοσοφία του γκρουπ ήταν να έχουν τα μέλη του τη δυνατότητα να κάνουν και προσωπικές δουλειές. Έτσι, μετά την κυκλοφορία του live "Four Way Street" (1970) ο Stills έβγαλε ένα προσωπικό άλμπουμ. Η επιτυχία του, εν μέρει στηριγμένη σε διασκευές τραγουδιών του Jimi Hendrix και του Eric Clapton, οδήγησε στην επανάληψη της απόπειρας τον επόμενο χρόνο με το "Stephen Stills 2" (1971). To 1972 συμμετείχε με επιτυχία στους Manassas. Τρία χρόνια αργότερα υπέγραφε συμβόλαιο με την Columbia, στην ετικέτα της οποίας κυκλοφόρησε τα "Stills" και "Illegal Stills".

To 1977 συναντήθηκε ξανά με τους Crosby και Nash και κυκλοφόρησαν ένα φερώνυμο δίσκο που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα. Ο Stills κυκλοφόρησε το σόλο "Thoroughfare Gap" και ως CSN έβγαλαν τα "Relay" (1980), "Daylight Again" (1982) και "Allies" (1983). To 1984 κυκλοφόρησε το προσωπικό άλμπουμ "Right By You" και το 1991 το "Stills Alone". Με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από την ίδρυση τους οι CSN πραγματοποίησαν επιτυχημένη περιοδεία το καλοκαίρι του 1994 και κυκλοφόρησαν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο "After the Storm". Με συμμετοχή και του Neil Young ακολούθησαν το "Looking Forward" (1999) και η περιοδεία "CSNY2K tour" (2000).






P.s Rip from cd

Taste :

Mike Bloomfield / Al Kooper / Stephen Stills ‎– Stop

Mike Bloomfield / Al Kooper / Stephen Stills ‎– Season of the witch


Download Lp

By Electric Looser




Δεν υπάρχουν σχόλια: