Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Arthur Brown - The Crazy World Of Arthur Brown 1968 (Track Record)


Happy Birthday Arthur Brown

Label : Track Record

Value :

Η θεατρική διάσταση του rock γνώρισε στο πρόσωπο του Arthur Brown τον πρώτο και ιδανικό εκφραστή της.
Και αν τα ψυχεδελικά κουδουνάκια του ξάφνιασαν, ενώ οι αιγυπτιακές φορεσιές μαζί με το έντονο μακιγιάζ του εντυπωσίασαν, εκείνο που αποτέλεσε σημείο αναφοράς των εκκεντρικών εμφανίσεων του ήταν η φλεγόμενη περικεφαλαία που φορούσε για να δραματοποιήσει το πρώτο και μοναδικό χιτ του, το "Fire", το οποίο έγραψε ο Vincent Crane. Ο φερώνυμος δίσκος των The Crazy World Of Arthur Brown κυκλοφόρησε το 1968 και ήταν ταυτόχρονα ο τελευταίος τους, αφού αποσχίστηκαν δύο μέλη για να σχηματίσουν τους Atomic Rooster.











Στη συνέχεια ο Brown επανήλθε ύστερα από βραχύβια νάρκη με νέο σχήμα ως Kingdom Come, νια να κυκλοφορήσει μαζί χους το επίσης περίφημο "Galactic Zoo Dossier" (1971) και άλλους δύο δίσκους, μέχρι να το πάρει απόφαση και να ακολουθήσει προσωπική διαδρομή. Αν συντονιστεί κανείς με την τρέλα του, ίσως καταφέρει να δει τη μουσική του ως ψυχεδελικό χαρμάνι του ήχου των Screamin' Jay Hawkins, Little Richard και James Brown μαζί. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι με τη συνεισφορά του η ψυχεδελική μουσική απέκτησε την εικόνα που τόσο πολύ είχε ανάγκη για να ολοκληρωθεί, και μάλιστα από ένα δημιουργό που -παρά τους θρύλους- δεν μπορούσε να πιει ούτε μπίρα!
Η cult εμφάνισή του το 1975 στην ταινία "Tommy" τού έδειξε προς στιγμή το δρόμο προς τον κινηματογράφο, αλλά ήδη ο Alice Cooper είχε αναλάβει δράση.


Taste :

Arthur Brown -  I Put A Spell On You





By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: