Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Bobby Womack 4/3/1944 - 27/6/2014 και 5 αντιπροσωπευτικοι του δισκοι.


 Γεννημένος στις 4 Μαρτίου 1944 στο Cleveland του Ohio από 10 ετών βοηθούσε τα αδέλφια του στο συγκρότημα Womack Brothers κάνοντας φωνητικά στον gospel ήχο τους.


Το 1956 τους ανακάλυψε ο Sam Cook, άλλαξε το όνομά τους σε Valentinos και έδωσε στο συγκρότημα πιο Soul κατεύθυνση που τους χάρισε επιτυχίες όπως τα Lookin' For Love και It's All Over Now που διασκεύασαν με επιτυχία οι Rolling Stones.  Το 1964 με τον ξαφνικό θάνατο του Sam Cooke, διέλυσαν. Σκανδαλώδης χαρακτηρίστηκε από τον τύπο της εποχής ο γάμος του με τη χήρα του Cooke τρεις μόλις μήνες μετά τον θάνατο του θρύλου της σόουλ.
Στις αρχές του '70, ο Womack έπαιξε σε ηχογραφήσεις ονομάτων όπως οι Rolling Stones, Aretha Franklin, Wilson Pickett, Sly Stone κα.Έπειτα από μερικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’70 όπως το ‘It’s All Over Now’ και το ‘Across 110th Street’, ο Womack, αντιμετωπίζοντας περιπέτειες εθισμού κι υγείας, περιήλθε για τουλάχιστον δύο δεκαετίες σε δημιουργικό τέλμα.
Στον νέο αιώνα συμμετείχε σε τραγούδι των Gorillaz και κυκλοφόρησε ένα πολύ καλό προσωπικό άλμπουμ. Είχε ετοιμάσει υλικό για ένα νέο άλμπουμ με τίτλο The Best Is Yet To Come με συμμετοχές όπως λέγεται από ονόματα όπως οι Ron Isley, Stevie Wonder, Rod Stewart και Snoop Dogg.

Το 2009 μπήκε στο Rock and Roll Hall Of Fame.

Taste :

Bobby Womack - And i love her (from lp Understanding 1972 )

Bobby Womack - Everything is beautiful (from lp Communication 1971 )

Bobby Womack - Across 110th Street (from soundtrack Across 110th Street 1972)


Bobby Womack - The Look Of Love (from lp Facts Of Life 1973)


Bobby Womack - Git It (from lp I Don't Know What The World Is Coming 1975)

By Electric Looser


3 σχόλια:

cksoulbro είπε...

Καλο ταξιδι αγαπημενε Bobby!Υπερτατος.

Ανώνυμος είπε...

Very sad news, but you made him die in the future (2015) in the post title.

Miles

Electric Looser είπε...

Oopss!!! you're right. Thanks