Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Mariners 1965 Αθήνα

 Μέλη: Γιάννης Πετρίδης: κιθάρα, τραγούδι, Κώτας Λιβιτσιάνος: μπάσο, Λάκης Σακκάς: όργανο, Γιάννης Φαναριώτης: σαξόφωνο, Βαγγέλης Πετρίδης: ντραμς.

 Mε απόλυτα ξεκαθαρισμένες απόψεις για τη ποπ η μπάντα πρωτοξεκίνησε στα μέσα ακριβώς της δεκαετίας, με μοναδικά της εφόδια τον υπέρμετρο ενθουσιασμό και το πάθος που διέκρινε τα μέλη της για τη μουσική. Έτσι τον Μάϊο του '66 παίρνουν μέρος στο Α'Φεστιβάλ Μουσικών Ρυθμών και παρά τη συμμετοχή αρκετών άλλων ερασιτεχνικών συγκροτημάτων κατάφεραν να ξεχωρίσουν, γεγονός που τους άνοιξε τη πόρτα για την υπογραφή ενός συμβολαίου με γνωστή εταιρεία. Το πρώτο τους επτάϊντσο το "Ship Of Happiness" συμβόλιζε την αγάπη τους για τη θάλασσα από την οποία εμπνεύστηκαν και το όνομά τους αλλά εμπορικά κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Το καλοκαίρι του '68 τους βρίσκει να παίζουν στο ξεχωριστό "Σώου-Μπόουτ" των Σπετσών ενώ παράλληλα γράφουν ένα ακόμη 45άρι τα "Μάτια" που αποτελούσε διασκευή του γνωστού "l'm Coming Home" του Tom Jones.
Όμως τη μεγαλύτερη επιτυχία της πορείας τους σαν γκρουπ θα τη γνωρίσουν με το κύκνειο άσμα τους το "Δεν Κάνεις Πια Για Μένα", που θα εμφανισθεί στις επόμενες δεκαετίες σε διάφορες συλλογές όπως στην "OLDIES BUT GOODIES" και στην "ΧΡΥΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ". Από τα μέλη τους ο Γιάννης Πετρίδης συνέχισε σαν μουσικός, ο Φαναριώτης σήμερα διδάσκει σε Ωδείο, ο οργανίστας Σακκάς εγκατέλειψε το χώρο και σπούδασε ιατρική, ενώ ο Λιβιτσιάνος ασχολήθηκε με το εμπόριο.By Ν.Δηματατης.

Taste :

Mariners - Δεν κανεις πια για μενα


By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: