Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

The Stone Roses - The Stone Roses 1989 (Silvertone Records)


Label : Silvertone Records

Value :

Οι Stone Roses αποτέλεσαν ένα από τα πιο επιδραστικά βρετανικά σχήματα κατά τη διάρκεια του τέλους της δεκαετίας του '80 και των αρχών του '90. Μαζί με τους Happy Mondays αποτέλεσαν τον πυρήνα της μουσικής σκηνής του Μάντσεστερ, ενώ παράλληλα συγκαταλέγονται στους ιδρυτές της brit pop σκηνής. Η μπάντα προήλθε από τα απομεινάρια των English Rose, που είχαν φτιάξει οι Ian Brown και John Squire. Επίσημα το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1985 με τη συμμετοχή των Reni, Andy Couzens και Pete Garner.
Σύντομα το γκρουπ άρχισε εμφανίσεις σε μικρά μαγαζιά και αποθήκες δημιουργώντας ένα σταθερό κοινό. Εκείνη την περίοδο ο ήχος τους συνδύαζε στοιχεία αντλημένα από τη βρετανική pop του '60 με heavy metal και goth αποχρώσεις. Με καινούργιο μπασίστα (Mani) το 1987 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, το "So Young", και στο τέλος του χρόνου ακολούθησε το "Sally Cinnamon". Τα δύο αυτά σινγκλ έδειξαν τη στροφή του γκρούπ σε πιο pop και ψυχεδελικά μονοπάτια, που έδωσαν προσωπικότητα στον ήχο τους και στις κυκλοφορίες που ακολούθησαν.

Το 1988 έκλεισαν συμβόλαιο με τη Silverstone Records και κυκλοφόρησαν το "Elephant Stone". Στις αρχές του 1989 ήρθε το ντεμπούτο άλμπουμ τους, "The Stone Roses", που απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές. Ακολούθησαν πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ και sold out συναυλίες. Σύντομα μια σειρά από συγκροτήματα  άρχισε να εμπνέεται από τον ήχο.
Για αρκετά χρόνια αργότερα το συγκρότημα κλοφορούσε μια σειρά από σινγκλ χωρίς να υπάρχει προοπτική για ένα καινούργιο άλμπουμ. Νομικά προβλήματα με τη Silverstone αποτέλεσαν σημαντικό λόγο για αυτή την καθυστέρηση, ενώ παράλληλα οι Stone Roses έκαναν σποραδικά "μυστικές" ηχογραφήσεις που δεν ολοκληρωνόταν όμως ποτέ. Όταν πλέον λύθηκαν οι διαφορές τους με τη Silvertone, υπέγραψαν συμβόλαιο με την Geffen. Τελικά το πολύ αναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1994 με τίτλο "Second Coining".
Οι κριτικές που έλαβαν ήταν μουδιασμένες και ο ενθουσιασμός περιορισμένος. Ακολούθησε μια περίοδος ζωντανών εμφανίσεων, που χαρακτηρίστηκε όμως από προβλήματα και την αποχώρηση του Mani. Έπειτα από εσωτερικές διαμάχες και αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του το γκρουπ διαλύθηκε οριστικά το 1997.



Taste :

Stone Roses- Made Of Stone
Spike Island Trailer




By Electric looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: