Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

The Pacifics - My Thoughts /Another Chance & Smile Again /That's The Truth 1966 (Philips)


Τα 45's εμφανίζονται για πτωτη φορα στο web.

Ιδρυση: 1966, Θεσσαλονίκη.
Μέλη: Λάζαρο Παπαγεωργίου: όργανο,τραγούδι, Βασίλης Πέτροβιτς: κιθάρα Λάζαρο Πατκο: κιθάρα, Τζέκη Μπενβενίστε: μπάσο, Γιώργος Πεντζίκης: όργανο Nικος Γιάκος: ντραμς

Οι σχεδόν πρωτόγονες λειτουργίες που επικρατούσαν στη σκηνή κυρίως σ' αυτή τη πρώτη περίοδο της άνθισης της ελληνικής ποπ, έχουν σαν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα τις ηχογραφήσεις των δύο μοναδικών δίσκων του σχήματος αυτού που έλαβαν χώρα κάτω από ειδικές συνθήκες ιστορικής αναφοράς.

Έτσι για να μειωθεί το κόστος παραγωγής και οι μετακινήσεις των μελών του στην Αθήνα, αυτές πραγματοποιήθηκαν σε μια τετρακάναλη κονσόλα και μέσα σε μία διαμορφωμένη αίθουσα του κολλεγίου Ανατόλια που χρησιμοποιήθηκε περιστασιακά ως στούντιο...

Η μπάντα έχοντας πίσω της ένα δραστήριο μάνατζερ τον Χρήστο Τεζαψίδη, είχε αναπτύξει ήδη πριν μία έντονη συναυλιακή δράση με θετικές εντυπώσεις, αιτία που τους οδήγησε σε μία δισκογραφική συμφωνία με την Philips, που είχε εντάξει τότε όλα σχεδόν τα γκρουπ της πόλης κάτω από τη σκεπή της.Κι όμως παρά τις δυσκολίες της εγγραφής αυτών των δίσκων που έδειχναν προσηλωμένοι στη βρετανική ποπ σκηνή, αυτοί πιστοποίησαν σε αρκετό ικανοποιητικό βαθμό το ταλέντο και το δυναμισμό της μπάντας. Μάλιστα ένα δείγμα απαυτούς το υποδειγματικό "Smile Again" θα συμπεριληφθεί στη θαυμάσια συλλογή "ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ", που εμφανίσθηκε το '95 έχοντας στο περιεχόμενο της κι άλλα σπάνια διαμάντια της περιόδου εκείνης.

Τον Φλεβάρη όμως του '67 το μικρόβιο της διάσπασης επεκτάθηκε και σ' αυτούς αφού ορισμένα από τα μέλη του είχαν εκδηλώσει την επιθυμία ν' ακολουθήσουν διαφορετικές πορείες. Έτσι ο τραγουδιστής Παπαγεωργίου μετακόμισε στην Αθήνα για να ενταχθεί στους Idols ενώ ο οργανίστας Πετζίκης θα προσχωρήσει αργότερα στους Fratelli. Οι υπόλοιποι σταδιακά εγκατέλειψαν τη μουσική και ο Πέτροβιτς-αδελφός του ντράμερ των Strangers- μετά από σπουδές στην Ιταλία θα καθιερωθεί στη συνέχεια σαν ένας πετυχημένος χειρούργος στη πόλη του, ο Πάτκος θα προσληφθεί στην εφορία, ο Γιάκος ασχολήθηκε με τον ασφαλιστικό τομέα ενώ τέλος ο Μπενβενίστε προτίμησε το επάγγελμα του τραπεζικού.Ντινος Δηματατης.

"My Thoughts /Another Chance"  1966 Philips
"Smile Again /That's The Truth"   1966 Philips

Taste :

Pacifics - Another Chance
 

Pacifics - Smile Again


Pacifics - That's the Truth


Download  Another Chance & Smile Again

By Electric Looser



Δεν υπάρχουν σχόλια: