Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Jose Feliciano - Hitchcock Railway / Hi-Heel Sneakers 1968 (RCA)


Label : RCA

Value :

Ο Jose Feliciano γεννήθηκε τυφλός τον Σεπτέμβριο του 1945 στο Puerto Rico. Ήτανε ένα από τα 11 αγόρια μιας φτωχής οικογένειας η οποία μετανάστευσε στην νέα Υόρκη όταν ήταν 5 ετών. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στη μουσική. Δάσκαλοι του ήταν οι δίσκοι οπου ακούγοντας τους έκανε πρακτική για 14 ώρες τουλάχιστον. Ξεκίνησε παίζοντας γνωστά κομμάτια με δικό του όμως προσωπικό στυλ έχοντας επιρροές από την αμερικανική jazz. Πολύ γρήγορα έγινε το teen idol εκείνης της εποχής,διάσημος στην Νότια και Κεντρική Αμερική στο Μεξικό και στην Καραϊβική. Στα 23 του είχε ήδη προταθεί για 5 Grammy και είχε κερδίσει τα 2 για το άλμπουμ του "Feliciano", το οποίο το ηχογράφησε σε 4 γλώσσες.

Το Hi-Heel Sneakers ανήκει στον Tommy Tucker 1963. Πρόκειται για ένα κομμάτι που έχει διασκευαστεί πάρα πολλές φορές από Beatles,Rolling Stones,Chuck Berry, Stevie Wonder,Searchers,Sammy Davis Jr., Janis Joplin, Buddy Guy & Junior Wells, Tom Jones, John Lee Hooker, Pharoah Sanders είναι μερικές απ αυτές. Μια ακόμα κορυφαία των Who στη ταινία Quadrophenia. Εδώ ο Jose το διασκευάζει σε ενα latin jazz δείχνοντας μας στα 23 του χρόνια τις jazz καταβολές του.

Οσο για το Hitchcock Railway ο Jose το απογειώνει με το hammond τα πνευστά τα bongos και την ερμηνεία του κάνοντας το ενα soul groovy διαμάντι.Μερικά χρόνια αργότερα 1970 διασκευάζεται και απ τον Joe Cocker.

Taste :

Jose Feliciano - Hitchcock Railway


Jose Feliciano - Hi-Heel Sneakers


Download 45

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: