Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Brian Auger & The Trinity with Julie Driscoll - Open "Jools" 1967 (Marmalade)


Ο γεννημένος στην Ινδία και μεγαλωμένος στο Λονδίνο Brian Auger υπήρξε πολυτάλαντη μουσική προσωπικότητα και ένας από τους πρωτοπόρους της βρετανικής εκδοχής του rhythm and blues στη δεκαετία του '60. Συνεργάστηκε με μουσικούς τιου δούλεψαν μαζί με τους λοιπούς πρωτεργάτες Alexis Corner κοι Cyril Davies, με ονόματα της εμβέλειας των Rod Stewart και John Mc Laughlin, αλλά γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία μαζί με την πρωτοεμφανιζόμενη Julie Driscoll.
Από το 1965 έως το 1978 μετονόμασε οκτώ φορές τα σχήματα των οποίων ηγούνταν, με κυριότερα αυτά των Trinity, Steampacket και Oblivion Express.

Η μεγάλη του αγάπη για την jazz είχε βραβευτεί το 1964 ως καλύτερος πιανίστας από το Melody Maker, που τον ώθησε στην ανάμειξη της αρχικά με το rhythm and blues και ακολούθως με τη folk, είχε ως αποτέλεσμα πολλές καλές στιγμές, με κορυφαία το "Open" (1968).
Μετά το 1981 εργάστηκε κυρίως ως session μουσικός, κυκλοφόρησε μερικά προσωπικά άλμπουμ και έκανε περιοδείες, με πιο σημαντική εκείνη με τον Eric Burdon. To 2000 επανασχημάτισε τους Oblivion Express -μια οικογενειακή υπόθεση, με τη συμμετοχή των παιδιών του- και κυκλοφόρησε μαζί τους ένα δίσκο στα εξηκοστά πρώτα του γενέθλια.


Η Julie "The Face" Driscoll δεν απέκτησε τη προσωνυμία της άδικα, αφού η ομορφιά της ήταν  πράγματι εντυπωσιακή. Το ίδιο όμως εντυπωσιακή ήταν και η φωνή της, που της επιφύλαξε μια μακρά, αλλά όχι σύμφωνη με τις δυνατότητες της πορεία. Γεννημένη στο Λονδίνο  8 Ιονίου 1947 βρήκε το δρόμο της μουσικής μέσω του Giorgio Gomelsky, παραγωγού των Yardbirds, του fan club των οποίων ήταν μέλος. Το στιλ των Laura Nyro και Tim Buckley, αλλά και η όλη pop, avant jazz, folk και rock γκάμα της σηματοδότησαν τις απαρχές της προσωπικής της καριέρας το 1963 με το single"Take Me By The Hand".

Σύντομα όμως παρέκκλινε προς τους Steampacket πλάι στον Rod Stewart και στον Brian Auger, με τov οποίο ακολούθως συνέχισε στο πλευρό των Trinity, κυκλοφορώντας τον  δίσκο "Open" (1968). Την επόμενη χρονιά έκανε το σόλο ντεμπούτο της, με το οποίο άφησε κατά μέρος την pop για χάρη της progressive και της jazz, υποβοηθούμενη τόσο από μέλη των Soft Machine, Blossom Toes και Nucleus όσο και από το μετέπειτα σύζυγο της Keith Tippett.
Η καλύτερη στιγμή της όμως υπήρξε το άλμπουμ "Sunset Glow" 1974 με folk jazz αποχρώσεις. Έπειτα από δεκαετή και πλέον απραξία επέστρεφε το 1991  δυναμικά στα δρώμενα, χωρίς να στρέψει προς το μέρος της τα φώτα της δημοσιότητας.

Ps. Rip from cd with bonus tracks

Taste :

Brian Auger & The Trinity with Julie Driscoll -  Black Cat

Brian Auger & The Trinity with Julie Driscoll - Season Of The Witch


Download Lp

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: