Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Spiders 1964 Πάτρα.



Μέλη: Ηλίας Τριαντάφυλλου: κιθάρα, τραγούδι, Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος· κιθάρα, Δημήτρης Παπαγιαννάκης: μπάσο, Λάκης Χριστοδούλου: όργανο Γιώργος Στάλας: ντραμς.


Θεωρείται σαν η πιο δυναμική Πατρινή μπάντα που λειτούργησε στη διάρκεια των σίξτυς αλλά παράλληλα χαρακτηρίζεται ιστορικά και ως το πρώτο επαρχιακό σύνολο που δισκογράφησε τη περίοδο αυτή.

Ένα έτος μετά τη συγκρότηση τους δύο από τα ιδρυτικά της μέλη οι Παπαγιαννάκης και Στολας αποσκίρτησαν από το σχήμα για να έλθουν στη θέση τους οι Δημήτρης Καραλής και Τάκης Παναγιωτόπουλος. Με αυτή τη σύνθεση έγραψαν το παρθενικό τους επταιντσο που ειδικά η πρώτη του όψη το "That's True" υπήρξε αρκετά αξιόλογη. Στις 21 Μάιου του '66 οι Αράχνες" αποτέλεσαν το μοναδικό επαρχιακό γκρουπ που έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Διαγωνιζομένων Συγκροτημάτων που διεξήχθη στο στάδιο Καραϊσκάκη και με την εμφάνισή τους σκόρπισαν αισιόδοξες μελλοντικές υποσχέσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν διάρκεια στη συνέχεια αφού διασπάσθηκαν.
Γεγονός: Αποτελούν το πρώτο επαρχιακό σύνολο που δισκογράφησε στη διάρκεια των 60'ς.

"That's True/Penguin" 1965 Polydor

Taste :

Spiders - Penguin

By Electric Looser

4 σχόλια:

Giousurum είπε...

Είναι μια μπάντα για την οποία ψάχναμε καιρό πληροφορίες για ένα ποστ-αφιέρωμα. Τις πρώτες πληροφορίες τις είχαμε πάρει από το πολύ καλό blog toy Tρούσα.

Οι Spiders ήταν το πρώτο γκρουπ εκτός Αθήνας που ηχογτράφησε δισκάκι (τότε στην Ελαδισκ).

Το Penguin είναι κλασική yanks της εποχής ενώ το That’s true είναι ένα πραγματικό διαμαντάκι της εποχης.Και τα δυο κομμάτια τους υπάρχουν στην συλλογή "Ελληνική Rock Σκηνή 1965-1975/ Νο 1 1965".

ΑΠό την τότε σκηνή της Πάτρας πολύ καλοι επίσης και οι Quites.

καλό βράδυ

Electric Looser είπε...

Καλησπερα φιλε Giousurum ευχαριστω για το σχολιο.Ναι γραφω οτι αποτελούν το πρώτο επαρχιακό σύνολο που δισκογράφησε στη διάρκεια των 60'ς. Από την τότε σκηνή της Πάτρας πολύ καλοι ηταν και οι Spies και οι Bats.Αν κανεις ενα search εδω θα βρεις φωτογραφικο υλικο.

Τα cd's "Ελληνική Rock Σκηνή" ειναι γνωστα.

Giousurum είπε...

Καλησπέρα. Διάβασα ότι περισσότερο μπορούσα από τις αναρτήσεις σου σχετικά με ελληνικά γκρουπς. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες και ενημρωτικές.

Σε καμια περίπτωση δεν θέλω να το πάιξω κάπως με τα σχόλιά μου,απλά προσπάθησα να προσθέσω καποια πραγματα που και εγω δεν τα ήξερα και τα έμαθα από άλλα blogs κλπ.

Ειλικρινά χάρηκα που βρήκα το blog σου.

Οπως πολύ καλό και το blue beat in my soul. Δεν ήξερα ότι πλεον εχεις (εαν μου επιτρέπετε ο εννικός) το spychedelicsally.

Electric Looser είπε...

Πλακα κανεις... Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση απο μενα ποτε και για κανεναν.Δεν ειμαι τετοιος χαρακτηρας δλδ. Πραγματικα σ'ευχαριστω για τα σχολια σου.Οποτε θες για οτι θες μπορεις να γραψεις.

Εννικος εννοειτε.