Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Skyrockets 1964 Αθηνα

1970 στο Coronet


Μέλη: Νίκος Χάριτος: τραγούδι, Γιώργος Λιούνης: κιθάρα, Πάνος Ζαχαρίου: μπάσο, Στάθης Παπαϊωάννου: ντραμς.

Με τις περγαμηνές μιας σωστής επαγγελματικής μπάντας το σχήμα αρχικά είχε προσθέσει στην ονομασία του και τη λέξη Combo, επιδιώκοντας μ' αυτή τη κίνηση να καταδείξει τη προσήλωση των μελών του προς τον βρετανικό ήχο.

Στη συνέχεια όμως απέσυραν το δεύτερο συνθετικό του τίτλου τους αφού προσανατολίσθηκαν προς τη χορευτική μουσική έχοντας ως κυρίαρχες επιρροές τους το χώρο της σόουλ. Μία στροφή την οποία υλοποίησαν και δισκογραφικά αφού στο πρώτο τους επτάϊντσο διασκεύασαν τη ρυθμική επιτυχία του James Brown, το "Papas Got A Brand New Bag". Στο μεταίχμιο της δεκαετίας ένωσαν τις δυνάμεις τους διαδοχικά με τους ιταλούς τραγουδιστές Oscar και Claudio, ενώ ηχογράφησαν και το δεύτερο τους 45άρι που περιλάμβανε εκ νέου δύο διασκευές που είχαν γνωρίσει ιδιαίτερο σουξέ στη Γαλλία από τον Ninno Ferrer. Αλλά όπως συνέβη και με το παρθενικό επτάϊντσό τους, ο δίσκος αντιμετώπισε ένα περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Μέχρι τη διάλυση τους που σημειώθηκε γύρω στα τέλη της δεκαετίας, στο γκρουπ έγιναν αρκετές αλλαγές μελών με πιο σημαντικές το πέρασμα απ'αυτό του κιθαρίστα Αργύρη Κουλούρη (μετά - Aphrodite's Child) και του Πέρρη Χαμηλοθώρη (μετά -Jaguars).

Taste :

Skyrockets - Papas Got A Brand New Bag

Skyrockets - Le Telephone

By Electric Looser


Δεν υπάρχουν σχόλια: