Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Στυλιστες 1964 Αθήνα.




Μέλη: Γιάννης Ιμβριώτης: τραγούδι. Στέλιος Λαζάρου: κιθάρα, Γιώργος Γεωργιάδης· μπάσο, Γιώργος Μηλιαράς: όργανο, Σπύρος Κασφίκης: ντραμς.

Το αξεπέραστο κομμάτι των Animals το "The House Of The Rising Sun" είχε συναρπάσει σε τόσο έντονο βαθμό τα μέλη της μπάντας, ώστε αυτή τη θρυλική σύνθεση επέλεξαν ανάμεσα σε δεκάδες άλλες για να εγκαινιάσει τη δισκογραφική τους παρουσία στο χώρο.

Στη συνέχεια σύντομα μετά από ένα κύκλο θετικών εμφανίσεων θα καθιερωθούν σαν ένα σύνολο με καθαρά επαγγελματικούς προσανατολισμούς, γεγονός που τους έδωσε την ευκαιρία στη διάρκεια του "66 να ταξιδέψουν σε χώρες της Σκανδιναβίας όπου εκτός από τις συναυλίες τους στα διάφορα κλάμπ θα πάρουν μέρος και σε μεγάλα κονσέρτα που οργανώθηκαν σε τεράστια στάδια μπροστά σε ακροατήρια χιλιάδων ατόμων.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα δουλεύουν στο φημισμένο κλαμπ "On The Rocks" ενώ παράλληλα φιλοδώρησαν τη σκηνή μ' ένα αριθμό από επτάϊντσα που περιείχαν διασκευές αλλά και δικές τους συνθέσεις. Όμως κανένα απ'αυτά δεν πέτυχε να ξεχωρίσει ιδιαίτερα με μοναδική εξαίρεση το 45άρι τους "Vita Mia", που συναγωνίσθηκε σε πωλήσεις την αυθεντική ιταλική εκτέλεση.

Οι Στυλίστες παρέμειναν ενωμένοι σαν γκρουπ μέχρι τα τέλη του 73 ενώ ήδη ένα έτος πριν ο θεσσαλονικιός κιθαρίστας Μπάμπης Λασκαράκης (πρώην Ronnie And Those), είχε πάρει τη θέση του Λαζάρου που είχε αποχωρήσει από το σχήμα για να εξελιχθεί σαν μαέστρος. Από τα υπόλοιπα μέλη ο Ιμβριώτης εντάχθηκε στο λαϊκό χώρο, ο Γεωργιάδης ακολούθησε το επάγγελμα του γραφίστα ενώ ο Κασφίκης θα εργασθεί στη κρατική ορχήστρα της ΕΡΤ.By Nτ. Δηματατης

"The House Of The Rising Sun / Nights Of Moscaw" 1966 Rca
"Please Come Back / Don't Ever Love" 1966 Rca
" Vita Mia / Yesterday Man" 1966 Rca
"Football Beat / Just A Few Days" 1967 Rca
"Step By Step / Time" 1967 Rca
"Cris Craft No. 9 / Αγάπη Μου Σε Περιμένω" 1967 Rca
"Θυμάμαι / Περιμένω" 1967 Rca
"Γιατί Να Φύγεις / Όταν Περνούν Τα Πουλιά" 1967 Rca 

Taste :

Stylistes - The House Of The Rising Sun
 

By Electric Looser


Δεν υπάρχουν σχόλια: