Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Γιάννης Σπανός ‎– Ερωτική Συμφωνία 1992 (ΜΒΙ)


Label : MBI

Value :

Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι μια από τις τελευταίες κινηματογραφικές δουλείες του Γιάννη Σπανού, αφού βέβαια έχει περάσει απ' όλα σχεδόν τα είδη επένδυσης: Μιούζικαλ "Καλώς ήρθε το δολάριο", νησιώτικη ηθογραφία "Όμορφες μέρες", ιστορία αγάπης “Εκείνο το καλοκαίρι”, ερωτική "Αναζήτησης" επική “Παύλος Μελάς".

Αυτή τη φορά λοιπόν καλείται να τυλίξει με τη δική του μουσική έμπνευση, αυτή τη δραματική ταινία, που οι απαιτήσεις της και οι παγίδες της είναι πολλές.Πρέπει να παντρέψει τις μελωδίες του με τις δραματικές, τις ερωτικές, τις χορευτικές και τις σκηνές αγωνίας του φιλμ, με πολύ μαεστρία και εσωτερική ευαισθησία.O Γιάννης Σπανός είναι από τους λίγους συνθέτες που λειτουργούν και δημιουργούν με το υποσυνείδητο τους και την εσωτερικότητα τους.

Στην ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ λοιπόν δίνει μια ποικιλία από μοτίβα πολύ διαφορετικά το ένα με τ άλλο και συμβάλει πολύ θετικά στην καλλιτεχνική επιτυχία της ταινίας.Καλλιτεχνική γιατί το φιλμ προβάλλεται, την περίοδο που η πτώση του ελληνικού κινηματογράφου είναι πλέον γεγονός και δεν βρίσκει την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία.Στην ταινία αυτή, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές της, Τζένη Καρέζη και Κώστα Καζάκο, σαν σεναριογράφο και σαν σκηνοθέτη αντίστοιχα.
Μια άλλη ιδιότητα και των δυο, άγνωστη μέχρι τότε. Πάντως το μεράκι τους και γενικότερα η ωριμότητά τους στην συγκεκριμένη δουλειά είναι εμφανέστατα. Εκτός από το σενάριο και την σκηνοθεσία έχουν και την ευθύνη της παραγωγής. Μια ταινία λοιπόν εξ ολοκλήρου δικής τους δημιουργίας, με εύστοχο διάλογο, με καλή φωτογραφία, με έξυπνη σκηνοθεσία, με γυρίσματα στο εξωτερικό (Παρίσι) και πάνω απ όλα με πολύ καλή μουσική.By M.Δελαπορτας.


Taste :

Γιάννης Σπανός - Δεξίωση Στο Γιωτ 
 
Download Lp

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: