Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μιμης Πλεσσας - Η παριζιανα 1991 (Lyra)




Label : Lyra

Value :
Η ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ ανήκει στη χρυσή κατηγορία των ελληνικών μιούζικαλ που είχαν την ευτυχία να είναι ντυμένα μουσικά από τον ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ και γραμμένα, σκηνοθετημένα από τον μάστορα του είδους ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ. Απ' την άλλη, μεγάλοι πρωταγωνιστές σφράγισαν με τη λάμψη και το ταλέντο τους τα μιούζικαλ αυτά όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, η Ζωή Λάσκαρη, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Χρόνης Εξαρχάκος, ο Σταύρος Παράβας και πολλοί άλλοι. Όλοι αυτοί οι συντελεστές με την χρυσή σφραγίδα της ΦΙΝΟΣ- ΦΙΛΜ έκαναν αυτές τις μουσικές ταινίες, κλασικές και άφθαρτες στο πέρασμα των χρόνων.

Αρκετά Soundtracks απ' τα φιλμς αυτά, έχουν τυπωθεί σε δίσκους κατά την περίοδο της προβολής τους, όπως οι ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΟΙ ΧΑΝΤΡΕΣ, ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ και άλλες.

Στην προσπάθεια μας να κυκλοφορήσουμε όλα τ' αξιόλογα μουσικά κινηματογραφικά έργα (που δεν είχαν κυκλοφορήσει τότε) εκδίδουμε την ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ για πρώτη φορά σε ολοκληρωμένο δίσκο LP με όλη τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας. Στο μιούζικαλ αυτό ο ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ έχει γράψει πολύ όμορφα τραγούδια που τα τραγούδησαν η ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, η ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΜΠΟΣΗΣ, και. έγιναν γνωστά μέσα από την ίδια την ταινία. Τα μουσικά μέρη είναι λαμπερά και γραμμένα με αρκετό κέφι. Το έξυπνο σενάριο και η γεμάτη ρυθμούς σκηνοθεσία του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ παντρεύεται έξοχα με τους λαμπερούς πρωταγωνιστές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.By M. Δελαπορτας

Taste :

Μιμης Πλεσσας - Πρόβα μανεκέν

Μιμης Πλεσσας - Sunshine for your dreams

Μιμης Πλεσσας - Το σέικ των νέων

Download Lp

By Electric Looser

4 σχόλια:

lmelis είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ. Το έψαχνα παρά πολύ καιρο και είπα να ξαναπροσπαθησω σήμερα. Υπάρχει περίπτωση να το ανεβάσεις σε flac?

Electric Looser είπε...

Δυσκολο για flac.Συγνωμη.

Unknown είπε...

Υπάρχει η δυνατότητα να ξανά ανέβει το LP για κατέβασμα?
Ευχαριστώ

Electric Looser είπε...

Καλησπερα Χρηστο.Γραψε μου το mail σου (δεν θα το αναρτησω) για να στο στειλω. Να σαι καλα.