Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Rascals - Μη ξεχνάς ν' αγαπάς / Τι ζητάς απ' τη ζωή 1972 (Minos)



Label : Minos
Value :
Νίκος Αντωνιάδης: κιθάρα, φωνή, Τάκης Τσώνης: κιθάρα, φωνη, Κώστας Μπαλωμας: μπάαο, όργανο, φωνή, Βαγγέλης Κουτσοτόλης: σαξόφωνο, φλάουτο, Γιώργος Μηχαηλίδης: τύμπανα.
To 1972 και μετά την οριστική διάλυση των Strangers οι Αντωνιάδης και Τσώνης συνάντησαν τον πρώην σαξοφωνίστα των Ολύμπιανς Βαγγέλη Κουτσοτόλη και από κοινού αποφάσισαν να συγκροτήσουν ένα καινούριο σχήμα που θα ειχε σαν μουσική του φόρμουλα τη ποιοτική ποπ.

Αρχικά αφού έπαιζαν στο κλάμπ "Piper" της συμπρωτεύουσας, μετακόμισαν στη συνέχεια στη Ρόδο όπου φιλοξενήθηκαν στον ανάλογο χώρο του "Golden Beach" ενώ το ίδιο έτος δέχθηκαν μια απρόσμενη πρόσκληση να μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δώσουν μία σειρά παραστάσεων στην εκεί ελληνική ομογένεια. Με την επιστροφή τους συμφώνησαν με την εταιρεία Μίνος να βγάλουν ένα άλμπουμ αλλά αυτό τελικά ηχογραφήθηκε βιαστικά και σε χρόνο ρεκόρ, μην επιτρέποντας στο γκρουπ να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες αφού έπασχε φανερά από τη μέτρια παραγωγή.

Το γεγονός αυτό έφερε τη δυσαρέσκεια στα μέλη και τους οδήγησε στη διάσπαση ενώ είχε ήδη προηγηθεί η αποχώρηση του ντράμερ Μηχαηλίδη που έμεινε στην Αμερική και αντικαταστάθηκε από τον Αγγελο Ζηκόπουλο. Μετά το τέλος της μπάντας ο Αντωνιάδης σχημάτισε ένα ακόμη σύνολο τους Rascals, που διέλυσε όμως μετά τη κυκλοφορία ενός επτάϊντσου, ο Κουτσοτόλης έστρεψε το ενδιαφέρον του προς την τζαζ, ενώ οι Μπάλωμας και Τσώνης έφυγαν στην Αθήνα με τον δεύτερο να εντάσσεται το 74 στον ποπ πυρήνα των Sunset.

Taste : 

Rascals - Τι ζητάς απ' τη ζωή

Rascals - Μη ξεχνάς ν' αγαπάς

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: