Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (Διαμάντια στο γυμνό κορμί της) (Τα θανάσιμα διαμάντια) 1972 (G.D Films)




Παραγωγή  G.D. Films - σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης - σενάριο Γιάννης Τζιώτης και Βαγγέλης Κατσάνης - φωτογραφία Αρης Σταύρου - μουσική  Ανδρέας Πρέζας - ηθοποιοί  Ελένη Ανουσάκη,Κώστας Καραγιώργης,Χρήστος Νομικός, Ανδρέας Μπάρκουλης,Λευτέρης Γυφτόπουλος, Ρίτα Μπενσουσάν, Μάρκ Ελιοτ, Δημήτρης Μπλούκος, Κώστας Ρήγας, Γιώργος Ματθαίου, Βασίλης Κολοβός, Στάθης Ψάλτης, Μίρκα Δανέζη, Βίκυ Κωνσταντινίδου,Αλίκη Γκίκα, Ελένη Ροδά.
M  ιια  ταινία με πρωταγωνίστρια τη χυμώδη Ελένη Ανουσάκη που για την καρδιά της οποίας σφάζονται παλικάρια.  Η Μπέλλα, την οποία υποδύεται, είναι μια γνήσια απόγονος της Μυρσίνης, της νεοφώτιστης πόρνης στο Phryne s Bar, το κακόφημο σπίτι με τα κόκκινα φανάρια της ομότιτλος ταινίας του Βασίλη Γεωργιάδη. Η κοπέλα αυτή, η μόνη από τα κορίτσια της μαντάμ Παρί που ήταν σε θέση να συλλάβει τις αλλαγές της εποχής, μπορεί κάλ­λιστα, εννέα χρόνια μετά, να διευθύνει ένα φτηνό ξενοδοχείο του Πειραιά. Η Μπέλ­λα, λοιπόν, ανακαλύπτει ότι ο Γαρμπής (Δημήτρης Μπλούκος), ένας από τους ενοί­κους της, κρύβει κλεμμένα διαμάντια, και πείθει τον εραστή της, τον λιμενεργάτη Σίμο (Χρήστος Νομικός), να τον σκοτώσει και να τα αρπάξουν. της  συμμορίας, προσπαθεί να στρέψει τον έναν ενάντια στον άλλον. Ο πικραμένος Σίμος, που δεν κρύβει τη ζήλεια του, μεθά και αποκαλύπτει τα πάντα στην πόρνη Πέρσα (Ρίτα Μπενσουσάν). Βέβαιος ότι η Μπέλλα τον πρόδωσε, σχεδιάζει να πάρει τα διαμάντια και να το σκάσει με την Πέρσα, αλλά, όταν συγκρούεται με τον Σορόκο και τον σκοτώνει, αλλάζει γνώμη και απο­φασίζει να διαφύγει με την Μπέλλα. Στο μεταξύ, η Πέρσα μιλά στην αστυνομία, η οποία αρχίζει την καταδίωξη του ζευγαριού. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, ο Σίμος σκοτώνεται. Λίγο αργότερα, στο ξε­νοδοχείο φτάνει ο Σορόκος (Κώστας Καραγιώργης), ένα άλλο μέλος της συμμορίας, που αναζητεί τα διαμάντια. Η Μπέλλα παριστάνει την ερωτευμένη μαζί του και όταν έρχεται στο ξενοδοχείο και ο Γκρέκος (Ανδρέας Μπαρκουλης), ο αμερικανός αρχηγός.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα συμβατικό αστυνομικό δράμα, με κάποιες τολμηρές σκηνές και μία γραφική προ­σέγγιση του περιθωρίου και του υποκόσμου. Ο Όμηρος Ευστρατιάδης, παρ' όλο που δεν μπόρεσε να συλλάβει και να απεικονίσει τις ψυχολογικές μεταπτώσεις των χαρακτήρων του, ούτε να τιθασεύσει τις ερμηνείες των ηθοποιών του τα κατάφερε θαυμάσια στη δημιουργία μιας κερδοσκοπικής ταινίας, που στην εποχή της βρέθηκε στην 30η θέση των πιο εμπορικών ελληνικών ταινιών, έκανε διεθνή καριέρα και είναι μία από τις ελάχιστες ελληνικές ταινίες που κυκλοφόρησαν σε βίντεο στις Η Π Α με τον τίτλο "Diamonds on Her Naked Flesh". Μιας ταινίας που έχει μεταδοθεί και από την τηλεόραση με τον τίτλο “Διαμάντια στο γυμνό κορμί της” η οποία διανέμεται σήμερα με τον τίτλο “Τα θανάσιμα διαμάντια” και φυσικά με περικοπές!





Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (1972) από pc-tech-video


Download film

By Electric Looser



Δεν υπάρχουν σχόλια: