Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Space : 1999 The Future Is Fantastic! 1976 (Power Records)

Label : Power Records

Value :

«Διάστημα 1999» (αγγλ. “Space 1999”) είναι αγγλική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας, που προβλήθηκε σε 48 συνολικά επεισόδια κατά τη διάρκεια των ετών 1975-1978 στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι ITV και αποτελεί την επιτυχή εξέλιξη των παλαιότερων παραγωγών του καναλιού BBC της δεκαετίας του ‘60, οι οποίες ήταν γυρισμένες σε στούντιο. Δημιουργοί της είναι οι Τζέρι και Σίλβια Άντερσον, που έγιναν διάσημοι χάρη στην παραγωγή των σειρών «Thunderbirds», «Captain Scarlet and the Mysterons», «Fireball XL5» και «UFO».

Label : Power Records

Value :

Στις 13 Σεπτεμβρίου του μελλοντικού έτους 1999, στην κατοικημένη από γήινους Σελήνη, μια πυρηνική έκρηξη που σημειώνεται εκτρέπει το δορυφόρο από την τροχιά του με αποτέλεσμα οι 311 κάτοικοι της «Σεληνόβασης Άλφα» να περιπλανώνται αβοήθητοι στο αχανές σύμπαν.



Οι βασικοί πρωταγωνιστές του σίριαλ ήταν οι Αμερικανοί ηθοποιοί Μάρτιν Λαντάου (στο ρόλο του Διοικητή Τζον Κόνιγκ) και Μπάρμπαρα Μπέιν (στο ρόλο της Δρ. Έλενα Ράσελ), οι οποίοι την εποχή που γυρίστηκε η σειρά ήταν σύζυγοι και είχαν προηγουμένως μια επιτυχή εμφάνιση στη σειρά «Mission: Impossible». Η επιλογή του συγκεκριμένου ζεύγους που έγινε από τον παραγωγό Λιου Γκρέιντ (κόντρα στην επιθυμία της Σίλβια Άντερσον, που επέμενε για Βρετανούς ηθοποιούς) έχει να κάνει με την προσπάθεια να προσελκυσθεί το ενδιαφέρον του Αμερικανικού τηλεοπτικού κοινού, με πιθανό στόχο η σειρά να πωληθεί σε κάποιο από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ.

Σαν τακτικά μέλη του καστ εμφανίσθηκαν επίσης ο Μπάρι Μορς (υποδυόμενος τον καθηγητή Βίκτορ Μπέργκμαν την πρώτη χρονιά), η Κάθριν Σελ (που ενσάρκωσε το ρόλο της εξωγήινης καλλονής Μάγια, τη δεύτερη σεζόν), η Ζίνια Μέρτον (σαν Σάντρα Μπινς), οι Άντον Φίλιπς (σαν Δρ. Ματίας), Πρέντις Χάνκοκ (Πολ Μόρο), Κλίφτον Τζόουνς (Ντέιβιντ Κέινο), Τόνυ Άνχολτ (Τόνυ Βερντέσι), Άντι Ντέμσι, Σάρα Μπούλεν, Τόνυ Άλιν και Κουέντιν Πιερ .
Επίσης, χάρις στο σίριαλ έγινε ευρύτερα γνωστός ο Αυστραλός ηθοποιός Νικ Τέιτ (σαν Άλαν Κάρτερ).
Έκτακτες εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Κρίστοφερ Λη, Τζόαν Κόλινς, Πέτερ Κούσινγκ, Τζούντυ Γκίσον, Ίαν Μακσέιν, Λέο Μακέρν, Μπίλυ Γουάιτλο, Πάτρικ Θρότον, Σάρα Ντάγκλας, Στιούαρτ Ντέιμον, Ρόι Ντότρις (σαν Επίτροπος Σίμοντς) και Μπράιαν Μπλέσντ.By Wiki

* Το original soundtrack ανηκει στον Ennio Morricone*

Taste :

Space: 1999 - TV intro (season 1)


Download 2xLp (rip from powerrecord.blogspot)

By Electric Looser