Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Thee Holy Strangers @ An Club (Athens) 18/10/2014

 

Thee Holy Strangers - Fiery Road / Trouble On Trouble 2013 (Sweet Mistakes Productions) ‎

Αργησα κάπως να κάνω αυτή την ανάρτηση.

Πριν μερικές εβδομάδες βρεθηκα στο An Club για να δω τους Illegal Operation για ακόμα μια φορά και τους Thee Holy Strangers για πρώτη. Για τους Illegal δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι.  Περισσότερο ομως εκείνο το βράδυ πηγαινα για να δω τους Holy Strangers. Μια μπάντα που ο κάθε ένας τους ξεχωριστά έχει φοβερό βιογραφικό με μπάντες, άπυρες ώρες πάνω σε σκηνές και μέσα σε στουντιος.Ίσως κάποιοι να μην έχουν ακούσει για τους Thee Holy Strangers αλλά μάλλον αρκεί η απλή αναφορά των ονομάτων των συγκροτημάτων από τα οποία προέρχονται τα μέλη αυτής της μπάντας για να δώσουν στον καθένα να καταλάβει περί τίνος πρόκειται: The Last Drive, Dustbowl, Make Believe, Nightstalker, Night On Earth, 700 Machines, Down & Out, Expert Medicine…Είχα ακούσει κάποια κομμάτια τους στο ίντερνετ αλλά μια μπάντα τέτοιας κατηγορίας πάνω στο stage πίστευα ότι θα ήταν κατι το ιδιαίτερο.Και δεν επεσα εξω.

Λιγο μετά της 11 και μετά απ τους Illegal ξεκίνησαν οι Holy Strangers να παίζουν και να ξεδιπλώνουν ζωντανά το γοητευτικό χαρμάνι της μουσικής τους (οι ίδιοι το ονομάζουν “kozmic swamp music”). Η «Σκοτεινή» Americana, soul και το αστικό μπλουζ που παίζουν, σε συνδυασμό με τις μπύρες τα whiskey's και τον καπνό απ τα τσιγάρα, δημιούργησαν ένα soundtrack που ησουν έτυμος για μία επικίνδυνη και απελευθερωτική βόλτα σε τοπία της καρδιάς και της πόλης σε δύσκολους καιρούς.Ωραια βραδια.... ωραια μπαντα....

Η μπαντα αποτελείται απ τους Alex K ( The Last Drive, ex- The Earthbound φωνητικά, κιθάρα, φυσαρμόνικα), T-Nick ( Dustbowl κιθάρα), Τζένη Καπάδαη (DNA , Papercut ,Tania Nassibian ‎ ,Dimitri Vassilakis quartet φωνητικά), Φλώρα Ιωαννίδη (Ludmilla, ex-Μake Believe φωνητικά), Virgil Cane (Dream Long Dead, ex-Down ‘n’ Out, 700 Machines μπάσο), John Hardy  (Dustbowl κιθάρα, lap & pedal steel, ακουστική κιθάρα), Costas C a.k.a. Digital Alkemist (Night On Earth, ex- Nightstalker, Blend Sextet, Allison / drums)









Φτιάχτηκαν στην Αθήνα την άνοιξη του 2013.
Η παρουσία του τραγουδιστή και μπασίστα των θρυλικών Last Drive, Alex K, θα αρκούσε από μόνη της για να προσδώσει τον χαρακτηρισμό του “super group” σε αυτή την πολυπληθή παρέα, όμως οι καταβολές των ανθρώπων που την απαρτίζουν συνηγορούν προς την άποψη πως οι ίδιοι στέκονται παγερά αδιάφοροι απέναντι σε τέτοιου είδους προσδιορισμούς.

Οι στίχοι και η μουσική είναι του Alex K, αλλά σε μια τέτοια συνεργασία όλοι συνεισφέρουν με τον δικό τους τρόπο στο τελικό αποτέλεσμα. Σε μια πρώτη κουβέντα για τις πιθανές επιρροές της μπάντας το κάθε μέλος έριξε στο τραπέζι τη δική του πρόταση: Link Wray (Alex), Kris kristofersson (Nick), Jeff Buckley (Jen), Agents of Oblivion (Flora), Captain Beefheart (Virgil), Clarence White (Nick), Jerry Byrd (John). Στο τέλος, συμφώνησαν όλοι στους αξεπέραστους Gun Club…
Πρώτο δείγμα της δουλειάς τους αποτελεί το Double A-Side single “Fiery Road / Trouble on Trouble” που κυκλοφόρησε μαζί με το τεύχος του ιστορικού zine Fractal Press και συνοδεύτηκε από ένα video clip του Γρηγόρη Πανόπουλου. Αυτη τη στιγμη βρισκονται στο studio και ηχογραφουν την επόμενη ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους.

Οι Holy Strangers θα εμφανιστουν Πεμπτη 4 και Πεμπτη 11 Δεκεμβριου στο Tiki Bar.

 Taste :

Thee Holy Strangers - Trouble on Trouble @An Club 18/10/2014 


Thee Holy Strangers - Fire & Brimstone @An Club 18/10/2014



By Electric Looser


Δεν υπάρχουν σχόλια: