Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Πανος Κοκκινος & The Faces

Πάνος Κόκκινος: τραγούδι, Γιώργος Μπουλουγουρας: κιθάρα, τραγούδι, Τάκης Οικονομιδης: μπάσο, Χρήστος Κωνσταντινιδης: όργανο, Αντώνης Κατουχάκης: τύμπανα, Στέφανος Στεφανόπουλος: σαξόφωνο.
Οι Faces ανήκουν ανάμεσα στη τελευταία γενιά των ποπ συνόλων, που στη δεκαετία αυτή συνέχισαν μέχρι ενός χρονικού σημείου να μένουν πιστά στην ανάλαφρη εμπορική και χορευτική μουσική των σίξτυς.

Το γκρουπ ξεκίνησε το '66 αρχικά σαν Panos Kokinos And The Faces αλλά μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή τους συνέχισαν απλά με το δεύτερο συνθετικό του τίτλου τους. Το 72 γράφουν το πρώτο τους 45άρι τη "Πλαστική Εποχή" που ήταν εμπνευσμένο από τις κοινωνικές αλλαγές που έτρεχαν με ταχύ ρυθμό ενώ το ίδιο έτος παίρνουν μέρος και στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της θεσσαλονίκης με τη σύνθεση "Να Γελάς, Να Τραγουδάς" που αποτέλεσε το δεύτερο τους δισκογραφικό βήμα.


Με την εκτόνωση της ορμής της ποπ το επόμενο έτος διέλυσαν, αφού οι χώροι εργασίας γι' αυτούς είχαν περιορισθεί σημαντικά, κάνοντας έτσι ανέφικτη την επιβίωσή τους. Ωστόσο πριν χωρίσει οριστικά η μπάντα, συνόδευσε τον παλιό της συνεργάτη και φίλο Πάνο Κόκκινο στο πρώτο ομώνυμο LP του κι αυτή η συμμετοχή της αποτέλεσε και τη κύκνεια παρουσία της στο χώρο.


Από τα μέλη της οι Κωνσταντινίδης και Οικονομίδης θα συνεχίσουν την πορεία τους σαν επαγγελματίες μουσικοί, ο Κατουχάκης θα τα παρατήσει για να εξελιχθεί σαν φωτορεπόρτερ, ενώ ο Μπουλουγουράς στρατεύθηκε στο λαϊκό τραγούδι έχοντας ηχογραφήσει μέχρι σήμερα μία σειρά από ανάλογους δίσκους. Τέλος ο Κόκκινος εμφανίσθηκε επανειλημμένα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της συμπρωτεύουσας χωρίς να δεχθεί όμως κάποια ιδιαίτερη διάκριση και παράλληλα με τη προσωπική του καριέρα διατηρούσε κι ένα ομώνυμο κλαμπ στο Βόλο.To 1996 o σαξοφωνιστας Στεφανος Στεφανοπουλος πεθανε απο ανακοπη καρδιας.


Taste :

Πανος Κοκκινος - Ανεμος

Πανος Κοκκινος - Δεν το περιμενα

Πανος Κοκκινος & The Faces - Aquarius


By Electric Looser

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένος ο Πάνος Κόκκινος, ευχαριστούμε για το άρθρο. Πάντα τέτοια.
Φιλικά,
Ευδοκία

Electric Looser είπε...

Εγω σ'ευχαριστω για το σχολιο Ευδοκια.

artathn είπε...

Βεβαίως και έχει πάρει- ΒΡΑΒΕΙΑ ο Π Κοκκινος στο φεστιβάλ.. 1969, 1970, 1971
Φαινονται εδώ αν και υπάχουν λάθη...
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB_%CE%A4%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D_%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82
-----
https://www.youtube.com/watch?v=Js8IX3LTgvI