Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Semprini 1967 Αθηνα


Αν και η λίστα των μουσικών προτιμήσεων των μελών του σχήματος αυτού περιείχε γνωστά ονόματα της σόουλ όπως του James Brown και του Otis Redding, αυτοί ακολούθησαν -όπως και οι Seffe Amich το κόλπο της ιταλικής ονομασίας με σκοπό να δελεάσουν πιο έντονα τους υπευθύνους των κλάμπ που θα τους άνοιγαν την πόρτα για να εργασθουν.


Το φορμάρισμα της μπάντας υλοποιήθηκε το '67 στην πρωτεύουσα από μέλη άλλων συγκροτημάτων αφού ο μπασίστας Δημήτρης Πολύχρονης μαζί με τον ντράμερ Κώστα Τσουκαλά είχαν θητεύσει πριν στους Thorns ενώ ο τραγουδιστής Μενέλαος Κρούσος ανήκε στο δυναμικό των Flames. Το σύνολο το συμπλήρωναν ο οργανίστας Παύλος Λουκόπουλος και ο κιθαρίστας Μιχάλης Νικολούδης που σπούδαζαν εκείνη την περίοδο παράλληλα στο Εθνικό Ωδείο.
 
                                    King George Hotel 1968 

Το γκρουπ φιλοξενήθηκε αρχικά στο κλαμπ "Λεζ Αμι" για να συνεχίσει στη "Ταϊτή" της Γλυφάδας αφήνοντας θετικές εντυπώσεις με τη σκηνική του παρουσία. Όταν όμως το επόμενο έτος ο τραγουδιστής τους Κρούσος θα τους αφήσει για να μεταγραφεί στους Sounds, το σχήμα θα οδηγηθεί λίγο αργότερα στην αποσύνδεση.

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: