Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Eyes Of Blue - The Crossroads Of Time 1968 (Mercury)





Label : Mercury

Value :

Εγκαταλείποντας τις Blue Eyed Soul περιπλανήσεις τους οι Eyes Of Blue πέφτουν με τα μούτρα στη σούπα με τα μανιτάρια και το λυσεργικό οξύ. Το αποτέλεσμα είναι το 'Crossroads of Time' (πρώτο από τα δύο lp τους) που κυκλοφόρησε το 1968, στο οποίο ο Graham Bond τους προσφέρει δύο δικά του κομμάτια, τα 'Crossroads of Time' και 'Love is the law'. 

Eva psych-pop αριστούργημα, από τα καλύτερα δείγματα της βρετανικής ψυχεδέλειας. Αρχίζοντας από το hard-psych ομώνυμο κομμάτι, περνάει στα αέρινα 'Wonder Why' και 'World of Emotio', στο ψυχεδελικό 'I'll be your friend', σε εξιτάρει στο r'n'b 'Inspiration for a new day', σε χαλαρώνει στο easy-psych 'Largo', σε εκπλήσσει στις "τελειωμένες" διασκευές των 'Yesterday' και 7 plus 7', και σε αποτελειώνει μ' ένα καίριο χτύπημα στο solo του 'Prodigal Song' στέλνοντας σε να αναπαυθείς κάπου μακριά στις Ανατολικές ερήμους κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ενα Ι.ρ. με ετερόκλητες pop, jazz psych, eastern r n'b επιρροές συνταιριασμένες σ' ένα ολοκληρωμένο και θαυμαστό αποτέλεσμα. Κυκλοφόρησε σε Αγγλία και Αμερική στη Mercury (SMCL 20134 και SRR 61184 αντίστοιχα), με sleevenotes του Graham Bond στο οπισθόφυλλο, ενώ πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια κυκλοφόρησε και μια ελληνική επανέκδοση.

Taste :

Eyes Of Blue - Love Is The Law

Eyes Of Blue - Yesterday


Download Lp

By Electric Looser


Δεν υπάρχουν σχόλια: