Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Los Angeles Negros - La Cita 1972 (Parnaso)



Label : Parnaso

Value : From 50 to 80 euros

Οι Los Angeles Negro σχηματίζονται το 1968 στο San Carlos της Χιλής. Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν οι Germaín de la Fuente τραγούδι, Mario Gutiérrez κιθάρα , Jorge González πλήκτρα, Miguel Ángel "Nano" Concha μπάσο και Luis Ortiz ντραμς.
Η μουσική τους είναι ένα μείγμα από ψυχεδελική funk,bolero και pop, γνωστό στη Χιλή όλο αυτό το μείγμα ως Balada rockmántica.
Τον Ιούνιο του 1968 μετά από έναν τοπικό διαγωνισμό συγκροτημάτων κερδίζουν το πρώτο βραβείο και ηχογραφούν το πρώτο τους 45's "Porque Te Quiero",αυτό κέρδισε την προσοχή των εκπροσώπων της Odeon Records Χιλής, προτρέποντας όμως τα δύο από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος να γράψουν ένα άλμπουμ.

Τελικά τα δύο από τα τέσσερα μέλη με ακόμα τρεις studio μουσικούς κυκλοφορούν το 1969 το "Porque Te Quiero" και σαρώνει όλοι την λατινική Αμερική.
Οι Los Angeles Negros έχουν αρκετά μεγάλη δισκογραφία που ξεκινάει από το 1969 ως και το 2003!! Φυσικά όπως συμβαίνει πάντα η αρχική σύνθεση της μπάντας έχει αλλάξει πάρα πολλές φορές.
Σημαντικό όμως είναι πως απ την δισκογραφία 1969-70 σημερινοί μουσικοί, παραγωγοί , dj's έχουν χρησιμοποιήσει samples απ τα τραγούδια τους όπως οι Funkdoobiest, Damian Marley, Beastie Boys, Jay-Z και άλλοι.
Taste :

Los Angeles Negros - Angelitos Negros

Los Angeles Negros - Balada de la tristeza

Los Angeles Negros - La Cita



Download Lp

By Electric Looser


Δεν υπάρχουν σχόλια: