Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Manu Dibango ‎- African Voodoo 1972 (PSI)


Label : PSI

Value : From 300 to 400 euros

Είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κάποιος μια ταιριαστή περιγραφή για έναν μουσικό όπως τον Manu Dibango ο οποίος έχει μια τεράστια συμβολή στο σύνολο της αφρικανικής μουσικής. Αυτός είναι και ο σαξοφωνίστας με το παρατσούκλι « Το Λιοντάρι του Καμερούν » .

Αρχικά εκπαιδεύετε στο κλασικό πιάνο ξεκινώντας τη μουσική του καριέρα στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι το 1950.Το 1960 τον βρίσκει στο Κονγκό ως μέλος της African Jazz με επικεφαλής τον Joseph Kabasele ( Le Grand Kalle )! Ο Dibango δημιουργεί το δικό του συγκρότημα στο Καμερούν το 1963 οπου δυο χρόνια μετά μετακομίζουν στο Παρίσι. Η διεθνή αναγνώριση του ήρθε το 1972 με το Soul Makossa.

Ως εξαιρετικά ευέλικτος μουσικός έχει παίξει σχεδόν κάθε είδος μουσικής : soul,reggae,jazz,blues,ακόμα και σε αυτό το σπάνιο γαλλικό άλμπουμ.Το African Voodoo θεωρείται από κάποιους όχι μόνο ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του, αλλά ένα από τα ισχυρότερα lp που έχει καταγράψει ποτέ.

Υπάρχει πραγματική δύναμη σε βάθος, με πολλά κομμάτια να βρίσκονται μεταξύ Afro-Latin jazz,funk και fusion.Eclectic listen από την αρχή μέχρι το τέλος.  

P.s Το album ξανα τυπώνεται το 1981 απ το ιδιο label με διαφορετικο εξωφυλλο.

Taste : 

Manu Dibango ‎-Ba-Kuba

Manu Dibango ‎- Wilderness


Download Lp

By Electric Looser


4 σχόλια:

SantosCurser είπε...

As always, stopping by SpychadelicSally's was one of my better ideas today

Electric Looser είπε...

Thanks my friend Santos.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό άλμπουμ, ευχαριστούμε πολύ.
Φιλικά, Ευδοκία

Electric Looser είπε...

:) Thanks Ευδοκια.