Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Τζεσσικα - Έλα τώρα...που δεν θες... 1977 (EMI- Columbia)


Label : EMI- Columbia

Value :


Ανέκαθεν οι μουσικοί και οι τραγουδιστές ήθελαν να συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής τους. Οι περισσότεροι τουλάχιστον.Το 1968, ο Στράτος Διονυσίου είχε ζητήσει από τον Τάκη Σούκα να του γράψει ένα shake.Μέσα σε ένα βράδυ του έγραψε το “ Άλλαξε κορίτσι μου μυαλό” .

Σε άλλο μήκος κύματος ο Κώστας Κουκουτάρας με τους Aziteisions στο δίσκο «Από Που και Που» (1974) «χάνεται» πίσω από μια progressive μπάντα. Όταν ανακαλύφθηκε ο δίσκος σε στούντιο ηχογραφήσεως στη Θεσσαλονίκη το 2002-2003 είχε βρωμοκοπήσει καμένο πλαστικό απ τις κόπιες, τα cd writer είχαν πάρει φωτιά και όλοι λέγαμε τ μπαντάρα έχει από πίσω.Ο δίσκος επανακυκλοφόρησε από την Αναζήτηση το 2006.

Δυνατές μπάντες από πίσω και ωραία grooves είχαν κι άλλοι «παρεξηγημένοι» καλλιτέχνες, την ίδια περίοδο που αναφέρεται η σεξυ Τζέσσικα. Παραδείγματος χάριν, ο Γιάννης Φλωρινιώτης στα lps :  «Superstar Αυτός είμαι» ή στο «Γιορτή Αγάπης» με τα killer wah-wah του Τίτου Καλλίρη τα strings και το σαξόφωνο του Άρη Καραντάνη. Άλλο παραδειγμα είναι η Λίτσα Διαμάντη στο  lp «Τι άλλο θα θελες» του 1979 ακούγεται το disco κομμάτι «Τέρμα τα παράπονα».

Έτσι κι εδώ.Ο δίσκος έχει κάποιες ωραίες στιγμές με ωραίες ενορχηστρώσεις του  Νέστορα Δάνα και συμμετοχές σε κάποια απ τα κομμάτια των Σώβερ Μεταξά Λάκη Τζιλιάνου Σταύρου Λαδά.Τα 12 κομμάτια  σε αυτόν τον δίσκο κινούνται στο ίδιο disco funk ύφος κάτι το οποίο του δίνει περισσότερα credits.Αρκετοί το θεωρούν ένα cult διαμάντι της ελληνικής δισκογραφίας. Ενδεχομένως όμως να υπάρχουν και άλλα τέτοια που να έχουν μείνει στην αφάνεια η σε ράφια παλιών δισκοπωλείων.Who knows….  που λέει και ένα άλλο άσμα .

Taste : 

Τζεσσικα - Έλα τώρα...που δεν θες



By Electric Looser

5 σχόλια:

Αλέξης Τσιλίδης είπε...

Χτύπησες κόκκινο σήμερα! Μαζί με το Sexachedelic Sally και το άλμπουμ της Μαρίας Κώνστα ανοίγει ειδικό τιμητικό folder στα mp3 μου!

;-)

Electric Looser είπε...

:)))

Αλέξης Τσιλίδης είπε...

...και φυσικά το "Erotheque" (EMI-1977)!

Electric Looser είπε...

Ξερεις ..... ειναι 2 volume τα Erotheque.

Αλέξης Τσιλίδης είπε...

Α, όχι δεν το ήξερα. Έχω το 1ο (μάλλον) με το μαύρο εξώφυλλο.