Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

The Stains 1990 - 1994 Βολος




Ο Βόλος στης αρχές του 90 ήταν μια rock πόλη. Οκ προφανώς και άλλες  να ήταν…  Σχεδόν η κάθε γειτονία είχε μια μπάντα. Από όπου και αν περνούσες θα άκουγες τα αλάνια να τζαμάρουν.Δεν είχες την ευκολία του internet οπότε και τα μουσικά σου ακούσματα περιορίζονταν σε κάποια περιοδικά στο Mtv  στο Super channel άντε και σε κανένα ραδιόφωνο “Nova Fm”. 


Levis 501 - Fruit of the Loom - Starακια και Pinball  ήταν η μόδα.Το Pinball ένα ουφαδικο της εποχής μπορούσες να ακούσεις φοβερά πράγματα από  New Wave,Garage,Brit Pop ως και ιδιαίτερη ηλεκτρονική μουσική από djs  ψαγμένους. Πραγματικά εκεί μέσα μάθαινες μουσική.
Τα καλοκαιρινά βράδια στη παράλια  έστηναν μπάντες τα όργανα και έπαιζαν.Ήταν έξω απ το Hubbo όταν είδα και άκουσα για πρώτη φορά τους Stains να παίζουν γεμάτο κόσμο τριγύρω τους να χορεύει. Εντυπωσιάστηκα.Aρχες γυμνασίου εγώ 12-14 χρονών τι εμπειρία μπορούσα να έχω από live. Για μένα ήταν λες και έβλεπα τους Rolling Stones…..  


Τα μέλη των STAINS ήταν οι: Μάριος Καραμπέκος (μπάσο), Βαγγέλης Κατσούρας (ντραμς), Απόστολος Βαλασσάς (τραγούδι) και Στέλλιος Γούλας (κιθάρα).

Ο Βαλασσάς έπαιξε και στο συγκρότημα "Maximum Overdrive" ο Γούλας στους “Scarecrow Dreaming” και αργότερα  στους “Ονειροπαγίδα”.

Εδώ τα δυο και μοναδικά albums. Το Ep "A Fussin'tone show 1991 “Enema” και το Lp Jolly Reality Users 1993 “Enema” σε ηχοληψία και  παραγωγή του Γιώργου Καρανικόλα “Last Drive” με την υποστήριξη του Rock Fm.
 
Προς το παρών  rip στο "The Light" απ το Ep “A Fussin'tone show” .Θα επανέλθω όμως με τους Stains και ένα άρθρο από κάποιο Pop & Rock του 93.

Taste : 

The Stains - The Light
 

 Download track 

By Electric Looser

2 σχόλια:

master chef είπε...

Pinball ονομαζόταν το μαγαζί με τα ηλεκτρονικά και οι περισσότεροι που μεγαλώσαμε Βόλο τις δεκαετίες 80'-90' εκεί ακούσαμε πολλές μπάντες για πρώτη φορά, για τον τραγουδιστή των stains που είμαστε συνομήλικοι θυμάμαι οτι γύρω στο 1986 ακούγαμε μαζί Bruce Springsteen ...

Electric Looser είπε...

Ναι Pinball φλιπερακι ηταν εχεις δικιο!! Κατσε να το αλλαξω. Με τον Αποστολη τα λεμε που και που. Σ ευχαριστω για το σχολιο.