Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Προκες 1972 Πειραιάς




Χρήστος Κυριαζής: κιθάρα, φωνή, Χρήστος Περτσινίδης: κιθάρα, Γιάννης Σοφικίτης: μπάσο, Γιώργος Παπαγεωργίου: τύμπανα.

Ο Χρήστος Κυριαζής που στα 90'ς δημιούργησε αίσθηση με τη ξαφνική επιτυχία του λαϊκού του δίσκου "ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ! ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ", υπήρξε ο βασικός δημιουργός του ποπ αυτού σχήματος από τον Πειραιά.

Ο ίδιος ξεκίνησε ν' ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία και το πρώτο σύνολο το οποίο σύστησε του έδωσε ένα από τα πιο παράξενα ονόματα της ελληνικής σκηνής. Είχαν τον τίτλο Mirabilis Zalapa και στις αρχές του 71 ακολούθησαν τους Socrates Drank The Conium σε μια περιοδεία τους σχεδόν σ' όλη τη χώρα. Το επόμενο του βήμα ήταν οι What A Pity που διέλυσαν σχετικά σύντομα, για να ιδρύσει το 72 τις Πρόκες μαζί με τον Σοφικίτη που δεν γνώριζε τότε αρκετά από μουσική αλλά τον κυριαρχούσε μία έντονη δίψα για προοδευτική αναζήτηση.
Μετά από πολύωρες και εντατικές πρόβες κατόρθωσαν να πιάσουν δουλειά στο "Hobby" της πλατείας Βικτωρίας στο οποίο εμφανιζόταν και οι Πελόμα Μποκιού ενώ με ενέργειες του Τάσου Φαληρέα γράφουν το μοναδικό τους επτάϊντσο το ""Διαμορφώσου/Κι Αν Η Τύχη Μου" 1972 στην εταιρεία του αείμνηστου Πατσιφά τη Λύρα.

Όταν όμως ο Κυριαζής αποφάσισε να φύγει για σπουδές στην Ιταλία το συγκρότημα ουσιαστικά έπαψε να λειτουργεί, αφού με την επιστροφή του πίσω στον Πειραιά τα μέλη του γκρουπ είχαν σκορπίσει,.,.Ο Παπαγεωργίου είχε παρατήσει τη μουσική για να σπουδάσει αρχιτεκτονική, ο Περτσινίδης ταξίδεψε αργότερα στο Παρίσι για να χρηματίσει μέλος των Fos ενώ ο Σοφικίτης μετακινήθηκε στις ΗΠΑ όπου ασχολήθηκε με την ηλεκτρονική μουσική και σήμερα θεωρείται εκεί σαν ένας από τους αξιόλογους συνθέτες συμφωνικών και κινηματογραφικών έργων.by Ντινος Δηματατης.

Taste :

Προκες - Κι αν η τυχη μου

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: