Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

The Strangers


 Μέλη: Νίκος Αντωνιάδης : κιθάρα, τραγούδι, Τάκης Τσώνης : τραγούδι, Νίκος Μαλαμί- δης: μπάσο, Θωμάς Μπουδουράκης: όργανο, Νίκος Πέτροβιτς: ντραμς.

Ήδη με τη πρώτη τους ηχογράφηση που χαράχθηκε στο βινύλιο το μελαγχολικό σλόου "Τα Δάκρυα", το σχήμα ξάφνιασε ευχάριστα το κοινό που αγκάλιασε αμέσως τη σύνθεση και την ανέδειξε σύντομα σ' ένα αδιαφιλονίκητο σουξέ. Την ίδια επιτυχία γνώρισε και το επόμενο 45άρι τους το ρυθμικό "Ραντεβού", που σιγοψιθυρίσθηκε από τη νεολαία για μία αρκετά μεγάλη περίοδο, ενώ η μπάντα για τέσσερα περίπου χρόνια συνολικά συνέχισε να ηχογραφεί και να εμφανίζεται στα πιο γνωστά κλάμπ της Θεσσαλονίκης. Με την έναρξη των 70 ς και την σταδιακή υποχώρηση της ποπ δρομολογήθηκε και το τέλος του γκρουπ, που θεωρείται μετά τους Ολύμπιανς σαν το πιο εμπορικό συγκρότημα σε πωλήσεις δίσκων της συμπρωτεύουσας στη διάρκεια των σίξτυς. Δύο έτη αργότερα οι Αντωνιάδης και Τσώνης θα στήσουν τους φιλόδοξους Mad, ο Πέτροβιτς συνέχισε σαν μουσικός παίζοντας πλέον σε επαγγελματική βάση σε διάφορους χώρους, ο Μπουδουράκης θα εγκαταλείψει τη πόλη του αναζητώντας τη τύχη του στην Αμερική, ενώ ο μπασίστας Μαλαμίδης τα παράτησε για ν' ασχοληθεί με το εμπόριο ανοίγοντας μία βιοτεχνία ρούχων. Το "92 όμως και ύστερα από την έντονη αναβίωση της νοσταλγίας, η δισκογραφική τους εταιρεία συγκέντρωσε όλα τα παλιά ξεχασμένα τους 45άρια σ' ένα άλμπουμ, γεγονός που οδήγησε τη μπάντα και στη προσωρινή επανασυνδεσή της με την αρχική μορ­φή έκτος των Τσώνη και Μπουδουράκη, η οποία αφού πραγματοποίησε ορισμένες εμ­φανίσεις στη πόλη της διέλυσε και πάλι οριστικά.
Θεωρούνται ως το πιο εμπορικό σχήμα της συμπρωτεύουσας μετά τους Ολύμπιανς ενώ υπήρξαν και το πρώτο ποπ σύνολο που κυκλοφόρησε ένα δίσκο με χρι­στουγεννιάτικα τραγούδια .... By Ν.Δηματατης.
Απεβίωσε χθες στο Κεντάκυ της Αμερικής όπου ζούσε ο Νίκος Αντωνιάδης, ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης των Strangers. Καλό Ταξίδι
Taste :

The Strangers  - Ακρογιαλι


The Strangers - Στοργη


Download 4x45's

By Electric LooserΔεν υπάρχουν σχόλια: