Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Spychedelic Jazz compiled by Electric Looser







Παλιότερα έκανα λίστες με κομμάτια η με κατηγορίες μουσικές και έγραφα κασέτες .  Αργότερα με τα cds το ίδιο. Hammond beat, library, funk , soul , pop , ελληνικά ,  jazz , soundtracks … Πάντα κοιτούσα να τα ντύσω με εξώφυλλα και να τα βαφτίσω με τίτλους συνήθως κωδικοποιημένους .  Να ξέρω μόνο εγώ τι έχει μέσα . Είναι κάποιοι δίσκοι φαντάσματα , σπάνιοι , πανάκριβοι . Φυσικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα πότε δεν θα  βρω το “Shades of Blue” των Don Rendell & Ian Carr Quintet
 η το “ Hank Mobley”  του 1957 τα οποία και αν τα βρω (λέμε τώρα) θα χρειαστώ περίπου 6000 με 7000 ευρώ για να τα αποκτήσω.  Απ την άλλη λέω θα τα πάρω επανέκδοση . Έλα όμως που αρκετά δεν έχουν επανεκδοθεί ! Κάποια δεν υπάρχουν ούτε στο Youtube απλά να τα ακούσω όπως το “Finnish Schnapps” του Esa Pethman απ το "The Modern Sound Of Finland" του 1965!

Και κάπως έτσι προέκυψε αυτή η συλλογή . Μια want list στην ουσία με original εκδοσεις που θα ήθελα να έχω στην δισκοθήκη μου. 12 (είναι αρκετοί παραπάνω στις λίστες μου) δίσκοι – τραγούδια που η χρηματική τους αξία ξεπερνά τα 10.000 ευρώ. Αρχικά είπα να την ονομάσω “Jazz for the millionaires“ . Υπήρχε περίπτωση να παρεξηγηθώ όμως.  Spychedelic Jazz” λοιπόν το όνομα αυτής και όπως οι κασέτες που έγραφα κατέληγαν να κάνουν παρέα σε αγαπημένους φίλους  ή σε γκόμενες έτσι και αυτή ελπίζω να κάνει παρέα τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά βράδια  σε Jazz Lovers.


Taste :

Don Rendell & Ian Carr - Shades of Blue

Jazz Quintet 60 - Buddah

Joe Pass - Better Days

Southern University Jazz Ensemble - God Gave Us a Song

Download compilation

By Electric Looser

4 σχόλια:

cksoulbro είπε...

Εξαιρετικη επιλογη αδερφε,φρεσκαδα,ρομαντισμος,ατμοσφαιρα.Ευχαριστιες πολλες για το μοιρασμα σου.

Electric Looser είπε...

Σ ευχαριστω για το σχολιο μαν μου!

Δημήτρης είπε...

Τρομερή συλλογή. Πόσο χαίρομαι που ανακαλύπτω Έλληνες που τους αρέσει αυτό το είδος.

Electric Looser είπε...

Σ'ευχαριστω για το σχολιο σου Δημητρη!Να σαι καλα!