Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Γιώργος Χατζηνάσιος ‎– Το Αγκίστρι ((G.Hadjinassios - The Hook) 1977 (Philips)



Label : Philips

Value :



Ο Κώστας είναι ένας πανίσχυρος μεγιστάνας, ερωτευμένος με την όμορφη γυναίκα του Ηρώ, πρώην μοντέλο, η οποία όμως τον απατά μ’ έναν νεαρό πλέι μπόι, τον Νίκο. Οι δύο εραστές σχεδιάζουν να σκοτώσουν τον Κώστα, και πιστεύουν ότι η ευκαιρία παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα πιστεύοντας ότι το έγκλημα μπορεί να θεωρηθεί ως ατύχημα. Όμως στη θάλασσα πέφτει ο Νίκος, το πτώμα του οποίου δεν βρίσκεται ποτέ. Η αστυνομία που ερευνά τα αίτια του ατυχήματος δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς της μνηστής του Νίκου, η οποία διατείνεται ότι ο αρραβωνιαστικός της δολοφονήθηκε. Ο Κώστας αποδεικνύεται γνώστης των σχεδίων της γυναίκας του και του Νίκου, και η δήθεν εξαφάνιση του δεύτερου είναι δική του επινόηση για να πάρει εκδίκηση. Ωστόσο, η σύγκρουση του αντρόγυνου θα αποβεί μοιραία για όλους. Θρίλερ με αποδέκτη το διεθνές κοινό, γνώρισε σχετική επιτυχία με τον διεθνή τίτλο The Hook.

Γιώργος Χατζηνάσιος
 
Από 14 χρονών, είναι ήδη ένας αξιόλογος πιανίστας με ιδιαίτερη κλήση στην Τζαζ, παράλληλα με την αγάπη του στην Ελληνική Μουσική, όπου εμφανίζεται ως συνθέτης από το 1972 με τον δίσκο:  4 – 5 – 3.
Από τότε έχει γράψει πολλούς δίσκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απ’ τους οποίους πολλοί τιμήθηκαν με Χρυσή και πλατινένια διάκριση, από διάφορες δισκογραφικές εταιρείες. Έγραψε, επίσης, μουσική και τραγούδια για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και την Τηλεόραση. Από τους 45 Δίσκους του χαρακτηριστικοί είναι: Η Διαδρομή, Λεύκωμα, Σήμερα, Συναξάρια, Ενδεκάτη Εντολή, Μάθημα Σολφέζ, Επίθεση Αγάπης κ.α. Ως γνήσιος Μακεδόνας δεν παρέλειψε να κυκλοφορήσει ένα δίσκο με παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας με ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά. Παράλληλα, έγραψε μουσική για 38 κινηματογραφικές ταινίες όπως: Γλυκειά Συμμορία, Knock Out, Το Αγκίστρι, Εσύ κι Εγώ, Πρωινή Περίπολος, Shirley Valentine της Paramount κ.α
 
Barbara Bouchet

Οι πρώτες δουλειές της είναι στο χώρο του μόντελινγκ κάνοντας εξώφυλλα σε περιοδικά και διαφημιστικά για την τηλεόραση. Σύντομα περνάει στο χώρο της υποκριτικής με μικρούς ρόλους σε ταινίες όπως What a Way to Go! (1964), John Goldfarb, Please Come Home (1964), In Harm's Way (1964), και Agent for H.A.R.M. (1966). Το 1967 ερμηνεύει το ρόλο της Μις Μάνιπενι στην κωμική κατασκοπική περιπέτεια Casino Royale και κάνει φωτογράφιση για το τέυχος Φεβρουαριόυ του περιοδικού Playboy.Συμμετέχει σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές αλλά φοβούμενη την τυποποίηση και αναζητώντας μεγαλύτερους ρόλους μεταναστεύει στην Ιταλία όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.
Στη δεκαετία του '70 γίνετε η κορυφαία εμπορικά σταρ του Ιταλικού κινηματογράφου και η δημοφιλία της σε όλη την Ευρώπη εκτινάσσεται στα ύψη. Η φυσική καλλονή και οι συχνές τολμηρές εμφανίσεις της την κάνουν περιζήτητη ενώ το όνομα της στη μαρκίζα αρκεί για να γεμίσει τα σινεμά. Ανάμεσα στις δουλειές της ξεχωρίζουν τα υποδειγματικά τζιάλι La Tarantola dal ventre nero (1971), Non si sevizia un paperino (1972) και La dama rossa uccide sette volte (1972), Στα βίαια αστυνομικά - γκανγκστερικά φιλμ Milano calibro 9 (1972), Casa d'Appuntamento (1972) και Con la rabbia agli occhi (1976) και οι σεξοκωμωδίες 40 gradi all'ombra del lenzuolo (1976), Spogliamoci così senza pudor (1976) και La moglie in vacanza... l'amante in città (1980). Το 1976 συμμετείχε στην ταινία Το Αγκίστρι, μια από τις τελευταίες παραγωγές του Κλέαρχου Κονιτσιώτη.

Στη δεκαετία του '80 και μετά την παρακμή του Ιταλικού εμπορικού σινεμά θα ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα στην τηλεόραση συμμετέχοντας σε τηλεταινίες, τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές. Το 1985 ξεκινά μια παράλληλη επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της γυμναστικής και της υγιεινής διατροφής με εκδόσεις βιβλίων και βίντεο.
Το 2002 επιστρέφει στην υποκριτική συμμετέχοντας στο φιλμ του Μάρτιν Σκορτσέζε Gangs of New York και ακολουθούν μικρές σποραδικές εμφανίσεις.


Taste :

Γιωργος Χατζηνασιος - Καταδιωξη (G.Hadjinassios - Pursuit) 

Γιωργος Χατζηνασιος (G.Hadjinassios) - Beat


Download Lp

By Electric Looser

6 σχόλια:

Hippy dj kit-dj fanis είπε...

amazing thanks a lot i am hooked.
is this an original?
if not when it was reissued?
again very good rip.
yours
hippydjkit

Electric Looser είπε...

Thanx my friend.Ναι original ειναι δεν υπαρχει ανατυπωση.

Hippy dj kit-dj fanis είπε...

this is a very rare record. thanks again for your generosity.
i am responding in English so everybody understand what we are talking about.
i was looking for this.
keep up the good work.

Ανώνυμος είπε...


Barbara Bouchet and dry bread bro! CU @Speira bar

https://www.youtube.com/watch?v=AXyI8zwQFyU

Geegor είπε...

I will write this one down in English.

I've been searching for the band credits for the soundtrack. Do we know the people that played in the soundtrack? Especially who is on bass (magnificent baselines) and drums?

Thanks

Electric Looser είπε...

Hello Geegor.
I have not more info..
Thanx for the comment.