Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Gordon's War Original Motion Picture Soundtrack 1973 (Buddah Records)


Label : Buddah Records

Value :

1973. Ο ιδιωτικός αστυνομικός Shafts σε νέες περιπέτειες, ταξιδεύει στην Αφρική για να επιβάλει με το δικό του τρόπο την τάξη, την ίδια εποχή που ο Youngblood Priest, για τις ανάγκες του "Superfly TNT", χαλάει τις διακοπές του στη Ρώμη για να στηρίξει μια εξέγερση. Πίσω στην πατρίδα, ο Μαύρος Καίσαρος αλωνίζει στους δρόμους του Χάρλεμ, σκορπώντας τον τρόμο και παίρνοντας εκδίκηση για την αναπηρία που του είχε χαρίσει σε παιδική ηλικία ένας μπάτσος, και ο... Savage, αρματωμένος από τ' αυτιά ως τις πατούσες, δοκιμάζει κάδε δυνατό μέσο για να δικαιώσει το όνομα και τη φήμη του.
Η Tamara Dobson με το όνομα Cleopatra Jones συνεργάζεται μυστικά με την κυβέρνηση για να καθαρίσει τη γειτονιά της από τους κακούς, ενώ η Pam Grier, λίγα χρόνια μετά τη συμμετοχή της στο "Beyond The Valley Of The Dolls", κάνει δυναμική επανεμφάνιση ως Coffy, νοσοκόμα που προσπαθεί να χτυπήσει ένα κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εξάρτηση της αδερφής της από την ηρωίνη. Μέσα στην ανακατωσούρα ο Blackenstein βρίσκει την ευκαιρία να απαντήσει στον Blacula χωρίς να μιλήσει καν για το τι εστί πραγματική φρίκη. Αν δεν το καταλάβατε, μιλάμε για τη δεύτερη «φουρνιά» ταινιών blaxploitation, με ήρωες αφροαμερικανούς υπερανθρώπους... Την ίδια χρονιά ο Gordon επιστρέφει επιτέλους από το Βιετνάμ στο σπίτι του, στο Χάρλεμ, και βρίσκει τη γειτονιά του να έχει βουλιάξει στην πρέζα. Όταν η γυναίκα του τα τινάζει, μετά από μια θανατηφόρα δόση,ο Gordon μαζεύει μερικά καλόπαιδα και βγαίνει στους δρόμους για να πάρει εκδίκηση, ξεκινώντας ένα νέο πόλεμο. Σε σκηνοθεσία του Όσι Ντέιβις, που είχε κάνει το 1970 το "Cotton Comes To Harlem", μια από τις ταινίες προδρόμους του blaxploitation, το "Gordon's War", με πρωταγωνιστή τον Paul Winfield, προβλήθηκε στους αμερικανικούς κίνηματογράφους την ίδια εποχή με όλα τα παραπάνω.

Το σάουντρακ κυκλοφόρησε από την εταιρεία Buddha με κωδικό BDA 5137, σχεδόν ταυτόχρονα μ' αυτό του "Superfly TNT" [51 3ό]. Στο εξώφυλλο ο Gordon φαινόταν όχι απλώς θυμωμένος, αλλά εξοργισμένος με την επικρατούσα κατάσταση. Συνθλίβοντας μια σύριγγα με το παπούτσι του, τρίζοντας τα δόντια, σφίγγοντας τη γροθιά του και κρατώντας ένα πιστόλι, εφορμούσε εναντίον της διαφθοράς. Η μουσική ευτυχώς δεν ήταν τόσο επιθετική. Από τα δέκα κομμάτια του δίσκου, όλα ηχογραφημένα στη Νέα Υόρκη, σε τρία διαφορετικά στούντιο, τα επτά ερμηνεύονται από τους Badder Than Evil και ένα από τους [προφανώς ανύπαρκτους] Sister Goose & The Ducklings. Από τα υπόλοιπα δύο, που μάλλον είναι και οι πλέον αξιόλογες στιγμές του δίσκου, ένα είναι των New Birth "Come On And Dream Some Paradise", σε παραγωγή και ενορχήστρωση του Harvey Fuqua, ενώ το "Child Of Tomorrow", με το οποίο ανοίγει και κλείνει το άλμπουμ, της Barbara Mason. Το τελευταίο μάλιστα κατάφερε να κάνει και κάποια σχετική επιτυχία.
Έφτασε μέχρι το No 79 των rhythm 'n' blues τσαρτ, σώζοντας κατά κάποιο, έμμεσο τουλάχιστον, τρόπο το γόητρο του όλου εγχειρήματος και ανταμείβοντας για τους κόπους τους τον ΑΙ Elias και τον Andy Badale, οι οποίοι είχαν γράψει όλα τα κομμάτια και είχαν επιμεληθεί τις ηχογραφήσεις.

Η ταινία, όπως και η μουσική της, σύντομα ξεχάστηκε, για να ξαναβρεθεί στην επικαιρότητα μαζί με όλες τις συγγενείς της από εκείνη την εποχή χάρη στο "Jackie Brown" του Κουέντιν Ταραντίνο, το 1998. Τα ίχνη του ΑΙ Elias, αν ήταν αυτό το πραγματικό του όνομα, επίσης χάθηκαν, όχι όμως και αυτά του συνεργάτη του.
Δεκατρία χρόνια μετά το "Gordon's War", ο Andy Badale, έχοντας προφανώς αποκηρύξει το παρελθόν του, υπέγραψε με άλλο ονοματεπώνυμο μια πολύ διαφορετική μουσική για μία πολύ διαφορετική ταινία: ήταν 1986 όταν γινόταν γνωστός με το "Blue Velvet" ως Angelo Badalamenti.

Taste :

Badder Than Evil - Hot Wheels (The Chase)


Gordon's War Trailer 

Download Lp

By Electric Looser 




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα..το link έχει κάποιο πρόβλημα;

Electric Looser είπε...

Καλησπερα.Ναι απ οτι ειδα to εβαλαν copyrighted.

the saucer people είπε...

Hi there, you have posted some amazing and rare records and I thank you for all your hard work, collecting the vinyl, ripping them, uploading and posting them - There is so much material that is new to me so I am going to have a good listen then comment.

I was about to say that Mediafire is blocking this rip -but then I refreshed the page and I could then download it! I have noticed this with other MF blocks - some allow you to download after refreshing and others stay blocked by the copyright cops.

Perhaps your comment above already addresses this.

Electric Looser είπε...

Hello The saucer people and hanks 4 the comment.
Yes i have this problem with copyright cops but i will post "dead links" again in the future in other download hostel.

Thanks a lot for the comment.
Greetings from Greece.

Guitarradeplastico,scraping oddities είπε...

Many thanks