Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Μίλλη - Τί Είναι Η Αγάπη 1973 (Lyra)


Label : Lyra

Value :

Η μόδα που είχε δρομολογηθεί ήδη από τη περίοδο των σίξτυς δηλαδή να υιοθετούν οι γυναικείες φωνές μόνο το μικρό τους όνομα σαν καλλιτεχνική τους ταυτότητα, στα σέβεντυς πλέον είχε καθιερωθεί σαν θεσμός.
Η Μίλλυ Καράλη που ακολούθησε την ως άνω αρχή, γεννήθηκε στον όμορφο Βόλο αλλά τα παιδικά της βιώματα θα τα γνωρίσει στην Αθήνα όπου μετακόμισε οικογενειακώς. Στη διάρκεια των γυμνασιακών της χρόνων θα δανείσει τα φωνητικά της σε διάφορα ερασιτεχνικά σύνολα, όμως το 72 αποφάσισε να ενταχθεί επαγγελματικά πλέον στο χώρο. Έτσι ένα έτος μετά κυκλοφόρησε τη πρώτη της δισκογραφική πρόταση μέσα στην οποία διασκεύαζε δύο ξεχωριστές συνθέσεις της Αμερικανίδας Melanie, τη μεγάλη της επιτυχία "Lay Down" μαζί με το τρυφερό "Johnnie Boy".  

To 74 θα πάρει μέρος στο φεστιβάλ τραγουδιού της συμπρωτεύουσας μ'ένα κομμάτι που είχε λογοκριθεί και απαγορευθεί στη διάρκεια της επταετίας τη "Νέα Γενιά", ενώ παράλληλα θα ηχογραφήσει το υλικό για το δεύτερο της άλμπουμ που θεωρείται μάλλον κατώτερο από το ντεμπούτο της. Παρά το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα η Μιλλυ κινείται σε καθαρά ελαφρό- ποπ πλαίσια, οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες θα την οδηγήσουν στη συνέχεια να φύγει στην Γαλλία όπου θ'αναζητήσει νέους μουσικούς ορίζοντες. Εκεί αφού παρέμεινε για τρία περίπου χρόνια και εμφανίσθηκε σε διάφορα φεστιβάλ, επέστρεψε πίσω στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας φορτωμένη με διεθνείς εμπειρίες, τις οποίες επένδυσε σε μία σειρά ποιοτικών δίσκων που δέχθηκαν ευνοϊκά σχόλια από τον τύπο. Ιδιαίτερη αναφορά όμως θα πρέπει να γίνει στο LP "LOVER LEAVE ΜΕ" του '84 μέσα στο οποίο φλέρταρε με τη τζαζ και διασκεύαζε ένα αριθμό κλασικών συνθέσεων όπως τα "Mack The Knife", "Fever" και "Love For Sale" του Cole Porter.

Taste :

Millie Karali - Lay Down

Millie Karali - Johnnie Boy

Download 2 tracks

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: