Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Μίμης Πλέσσας ‎– Το Κοροιδάκι Της Πριγκηπέσσας 1971 (Columbia)


Label : Columbia

Value :

Το έργο αποτέλεσε τεράστια θεατρική επιτυχία του Γιάννη Δαλιανίδη, στο θέατρο Μετροπόλιταν, το καλοκαίρι του 1971 με τους Σταύρο Παράβα, Μαίρη Χρονοπούλου, Βαγγέλη Σειληνό, Μαρία Ιωαννίδου, Γιάννη Μιχαλόπουλο, Ντόρα Κωστίδου, Ελένη Προκοπίου, Νόρα Βαλσάμη και τον μεγάλο αυτό θίασο.  Στο σινεμά μεταφέρθηκε επίσης από το Γιάννη Δαλιανίδη, αλλά το ρόλο της Μαίρης Χρονοπούλου παίζει η Μπέτυ Αρβανίτη - γιατί στο σινεμά η Χρονοπούλου δεν δεχόταν να μπει το όνομά της μετά του Παράβα, αλλά και γιατί το Φίνος είχε χρεώσει στη Χρονοπούλου κάποιες ατυχείς δηλώσεις που είχε κάνει... - αν και το όνομα της ηρωίδας παρέμεινε Μαίρη.

Ωστόσο στην ταινία κόπηκαν τα περισσότερα από τα τραγούδια που έλεγε η Χρονοπούλου στην παράσταση και κόπηκαν μια και η Αρβανίτη δεν είχε ικανοποιητικές φωνητικές ικανότητες.  Το ρόλο της Ντόρας Κωστίδου, που ήταν και η επιχειρηματίας του θεάτρου, έπαιξε η Κατερίνα Γιουλάκη στο σινεμά και του Γιάννη Μιχαλόπουλου ο Χρόνης Εξαρχάκος, ενώ και ο Βαγγέλης Σειληνός δεν έπαιξε στην ταινία.  Η ταινία είναι γυρισμένη εξολοκλήρου στα ολοκαίνουρια και υπερσύγχρονα τότε στούντιο της Φίνος Φιλμ στα Σπάτα.

Η ταινία Το Κοροϊδάκι Της Πριγκηπέσσας προβλήθηκε στις αίθουσες  το 1972 και έκοψε 248.711 εισιτήρια.  Ήρθε στην 13η θέση σε 90 ταινίες.

P.s Στο soundtrack  "Το Κοροιδάκι Της Πριγκηπέσσας"  τα beat κομματια που περιέχει "Χορός Της Σταρ" "Έναρξις 2ας Πράξεως" και "Search For Love" πρωτο ακουστηκαν στο soundtrack η Παριζιανα.

Taste :

Σταύρος Παράβας, Μαίρη Χρονοπούλου - Φινάλε


Download track

By Electric Looser


4 σχόλια:

Νίκος Τσιτωνάκης είπε...

Καλησπέρα !! Υπάρχει η δυνατότητα ενός συνδέσμου για κατέβασμα ολόκληρου του LP ? Ευχαριστώ πολύ !! Νίκος

Electric Looser είπε...

Καλημερα Νικο και ευχαριστω για το σχολιο. Θα δω αν μπορει να γινει κατι γιατι υπαρχει προβλημα με τα πνευματικα δικαιωματα.

Νίκος Τσιτωνάκης είπε...

Και εγώ ευχαριστώ για την απάντηση , ωστόσο το βρήκα το άλμπουμ ... παρ'όλα αυτά ευχαριστώ για την προθυμία !
Υ.Γ. πολύ ενδιαφέρον το blog σου !
Υ.Γ.2 όλο και κάτι άλλο θα μου γυαλίσει για να ζητήσω !!

Nick Ris είπε...

Καλησπερα Βαλαντη.. να κανω μια διορθωση. τα τραγουδια "Χορός Της Σταρ" 2 τίτλος "προβα μανεκεν" πρωτοακουστηκε στην ταινια" Η Παριζιανα" Έναρξις 2ας Πράξεως, πρωτοακουστηκε την ταινια "Αχ! Αυτη η γυναικα μου, και το "Search For Love" πρωτοακουστηκε στη ταινια " Η Θεια μου η Χιπισσα". Το κοματι Έναρξις 2ας Πράξεως το θελω, στειλτο μου οποτε μπορεις στο facebook. ευχαριστω.