Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Sharon Jones May 4, 1956 – November 18, 2016


Όλα ξεκίνησαν το 98 φοιτητής στην Θεσσαλονίκη όταν μετά από βόλτα πέρασα μια από γνωστό δισκάδικο. Το “Spike s Choice” ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό στο άκουσμα. Πρωτόγνωρος ήχος για μένα και τόσο ακατέργαστος ….Τα” Damn it’s Hot “ “Hook and Sling Meets the Funky Superfly” “You Better Thing Twice” “I Got the Feeling (διασκευή στον James Brown)” ήταν πάντα στα dj set μου. 
 
2002-03 δεν θα ξεχάσω,τα βράδια που μαζί με τον κολλητό μου και κουμπάρο μου αργότερα Θεμιστοκλής Κυριαζής παίζαμε Soul ,Funk και Hammond Jazz μουσικές στο Στρεφταρι. Πράγματα πρωτάκουστα για το κοινό του Βόλου. H Ms. Jones ήταν παντα μέσα.Και όλο και κάποιος/α θα ρωτούσε : Πως λέγετε το τραγούδι που παίζει??! 
 

Το 2005 έρχεται το δεύτερο lp της “Naturally” παρέα με τους Dap Kings. Η διασκευή στο “This Land Is Your Land” του Woody Guthrie την απογειώνει. Ο κόσμος μαθαίνει τι είναι soul τι είναι funk.Τα ραδιόφωνα αρχίζουν να παίζουν απ το πρωί ως το βράδυ “This Land Is Your Land” και μαζί με την Ms.Jones και άλλους καλλιτέχνες και μπάντες όπως, τους The Soul Providers τους Sugarman Three , Lee Fields , Spanky Wilson. Χαμός…..
Για μένα η Ms. Jones, αν και παλιά καραβάνα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναβίωση της soul funk σκηνής των 00’s.
Καλό ταξίδι MISS JONES και σε ευχαριστώ.

Υ.Γ Απο κάτω μια ταινία που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν ήρθε ποτέ. Καιρός να την ανακαλύψουμε.


Queen City Trailer


By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: