Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Με τα Κοριτσια στον Ηλιο


Label : Columbia

Value :


Μαρία Δημητριάδη
Τι μπορεί να πει κανείς για το Βασίλη Γεωργιάδη το σκηνοθέτη που μπορεί να πάει για “Διακοπές στην Κολοπετινίτσα” {1959), "Εκείνο το καλοκαίρι" (1971), αυτόν που γέμισε  "Οργή" 0962), σαν περίμενε στα “Κόκκινα φανάρια” (1963), καθώς "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" (1965). Τη χρονιά του "Μπλοφατζή' (1969) κέρδισε μια υποψηφιότητα για τη Χρυσή Σφαίρα των ανταποκριτών ξένου τύπου του Χόλιγουντ, για την ταινία του: "Κορίτσια Στον Ήλιο".
Στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης η ταινία κατάκτησε το χρυσό βραβείο καθώς και το βραβείο μουσικής. Τι μπορεί να πει κανείς για το Σταύρο Ξαρχάκο “Μοντέρνα σταχτοπούτα” και "Κόκκινα φανάρια" που επενδύει μουσικά αυτή την παραγωγή του Κλέαρχου Κονιτσιώτη.
Τι μπορεί να πει κανείς για την hippie σανδαλοφορουσα με αμάνικο μίνι φόρεμα που φέρει στις άκρες μοτίβα από μαιάνδρους Anne Lonnberg (Ανναμπέλ). Η ακόμα και για τα δημόσια έργα στην Ελλάδα του 60's που υλοποιούνταν με τρελούς ρυθμούς!
Anne Lonnberg
Για να φανταστείτε οι άνθρωποι είχαν προνοήσει να συνδέσουν την Αθήνα με τις Κυκλάδες με σιδηροδρομικές γραμμές, αν κρίνουμε οπό το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής παίρνει τρένο από το νησί για να συναντήσει την Ανναμπέλ στην Πλάκα. Για του λόγου το αληθές βέβαια δεν αναφέρεται ότι η ταινία είναι γυρισμένη στην Άνδρο.
Fefe
Πίσω στο soundtrack... Κάθε πλευρά του δίσκου ξεκινά και τελειώνει με το δίδυμο Fele-Μαρίας (Ελληνοϊταλική συνεργασία μιας και ο Fefe υπήρξε ένας από τους πολλούς Ιταλούς καλλιτέχνες που έκανε καριέρα στην Ελλάδα), αλλά και η Μαρία που δεν είναι άλλη από την Μαρία Δημητριάδη, να τραγουδούν στίχους του Γιώργου Παπαστεφάνου.
Το κυρίως μουσικό θέμα είναι ιδιαίτερα μελαγχολικό. Προσωπικά δυο απ τις καλύτερες στιγμές του δίσκου είναι τα κομμάτια  "Περίπατο"- alternative instrumental version του main title- και το “Καλοκαίρι”με την κιθάρα πιο ηλεκτρική  προσαρμοσμένη στα κλισέ της εποχής.
Λέω να βγώ μια βόλτα, με τα κορίτσια μου, στον ήλιο.

Taste :

Σταύρος Ξαρχάκος - Καλοκαίρι

Σταύρος Ξαρχάκος - Περίπατο

Download Lp

By Electric Looser



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...Σίγουρα λειτουργεί το λινκ;...να σαι καλα!

Electric Looser είπε...

Γεια κοιτα ξανα γιατι βλεπω downloads και δεν εχουν βαλει ακομα copyright control.