Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Los Angeles Negro - Y Volvere 1970 (Parnaso/EMI)Label : Parnaso / EMI

Value 
Οι Los Angeles Negro σχηματίζονται το 1968 στο San Carlos της Χιλής. Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν οι Germaín de la Fuente τραγούδι, Mario Gutiérrez κιθάρα , Jorge González πλήκτρα, Miguel Ángel "Nano" Concha μπάσο και Luis Ortiz ντραμς.
Η μουσική τους είναι ένα μείγμα από ψυχεδελική funk,bolero και pop, γνωστό στη Χιλή όλο αυτό το μείγμα ως Balada rockmántica.
Τον Ιούνιο του 1968 μετά από έναν τοπικό διαγωνισμό συγκροτημάτων κερδίζουν το πρώτο βραβείο και ηχογραφούν το πρώτο τους 45's "Porque Te Quiero",αυτό κέρδισε την προσοχή των εκπροσώπων της Odeon Records Χιλής, προτρέποντας όμως τα δύο από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος να γράψουν ένα άλμπουμ.
Τελικά τα δύο από τα τέσσερα μέλη με ακόμα τρεις studio μουσικούς κυκλοφορούν το 1969 το "Porque Te Quiero" και σαρώνει όλοι την λατινική Αμερική.
Οι Los Angeles Negros έχουν αρκετά μεγάλη δισκογραφία που ξεκινάει από το 1969 ως και το 2003!! Φυσικά όπως συμβαίνει πάντα η αρχική σύνθεση της μπάντας έχει αλλάξει πάρα πολλές φορές.
Σημαντικό όμως είναι πως απ την δισκογραφία 1969-70 σημερινοί μουσικοί, παραγωγοί , dj's έχουν χρησιμοποιήσει samples απ τα τραγούδια τους όπως οι Funkdoobiest, Damian Marley, Beastie Boys, Jay-Z και άλλοι. 

Εδω ο τριτος δίσκος τους με τίτλο “Y Volvere” 1970 στην Χιλιανή “Parnaso” με πιο πρόσφατο τα samples απ τα “Como Quisiera Decirte” και “Tanto Adios”  που  δανειστηκε το 2013 ο Monetrik για το Latin Beauty. 


Taste :

Los Angeles Negro - Como Quisiera Decirte


Los Angeles Negro -  Tanto Adios
 

Monetrik - Latin Beauty
 

Download Lp

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: