Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Kashmir - Kashmir 2000 (Not on label)


Label : Not on label

Value : Free cd

Οι Kashmir συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1993 και αποτελούνταν από τους Κώστα Καρυωτάκη (drums), Γιώργο Τσοπάνογλου (φωνή, φυσαρμόνικα), Κωστή Σωτηρόπουλο (κιθάρες), Αχιλλέα Αναστασόπουλο (τρομπέτα), Στέργιο Γιάννου (μπάσο), Στέφανο Λαζαρίνο (σαξόφωνο, πλήκτρα) και Δημήτρη Μπαρλαγιάννη (τρομπόνι). Στα χρόνια της παρουσίας τους μεταβάλλονται συνέχεια, δοκιμάζοντας μουσικά στιλ και χρησιμοποιώντας το μουσικό ύφος ως πρόφαση για να πάνε παρακάτω. Rock, R&B, soul, funk και disco στοιχεία, όλα μαζί, σε προσεκτικές δόσεις, στην υπηρεσία του ελληνικού στίχου, επίσημα από το 2000, όταν ηχογραφούν και το πρώτο free CD που "έκοψαν" σε ανεξάρτητη παραγωγή με την συνεργασία αλυσίδας καταστημάτων ειδών ομορφιάς "Body Shop" όπου μοιραζόταν με αγορά προϊόντων άνω των 10.000 δρχ . Πέρα από τις προσωπικές εμφανίσεις που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιήσει σε club και μουσικές σκηνές στη Θεσσαλονίκη και αλλού, τους βρίσκουμε στον πρώτο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Rock Prize (Αθήνα 97), σε συναυλίες ως support group (Dr. Feelgood-Θεσσαλονίκη ΄98, James Brown-Θεσσαλονίκη, Αθήνα ΄99) και στο ΓΑΙΑ festival του Μύλου.

Με την διάλυση των Kashmir ο κάθε μουσικός ασχολήθηκε με άλλες μπάντες και με διαφορετικά μουσικά είδη.Ο Αχιλλέας Αναστασόπουλος εμφανίζεται κάποια στιγμή να περιοδεύει 
με τους Dandy Warhols ενώ o Στέφανος Λαζαρίνος εδώ και αρκετά χρονια είναι με τους Επισκέπτες και τον Γιάννη Αγγελακα.

Ο τιτλος των κομματιων δεν ειναι σωστος και αυτο γιατι οι Kasmir δεν περιεχουν τους τιτλους των τραδουδιων στα οπισθοφυλλα των δυο cd's τους.

Taste :

Kashmir - Ξαναπεφτουμε σ'αυτο που λεμε γη


Kashmir - Προσπαθω



Download Cd

By Electric Looser



2 σχόλια:

Costas είπε...

Φίλε δισκάρα οι Kasmir!Ευχαριστούμε πολύ.Αν έχεις και άλλα ελληνικά στο ίδιο ύφος ,είναι ευπρόσδεκτα!Ψάχνω ορχήστρα 5ου γαλαξία το 1ο.

Electric Looser είπε...

Σ'ευχαριστω Κωστα για το σχολιο.The 5th Galaxy Orchestra κατι εχω αλλα δεν νομιζω οτι ειναι το πρωτο τους. Θα δω απ τν νεα χρονια. Σ'ευχαριστω ξανα και καλες γιορτες να χεις.