Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Zac F.... ready to play.




Zac F ‎– A Night At The Port 2007 (The Sound Of Everything) 


Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις καλλιτεχνών που δεν έχουν να κάνουν με υφακια,μόδες,επαγγελματίες και καταναλωτές..Καλλιτέχνες που γι’ αυτούς η μουσική είναι μέσο έκφρασης και ανάσα ζωής,γινάτι και παράπονο,βαθύτερη ανάγκη και ουσιώδης απαίτηση.
Ευτυχώς δηλαδή….

Δεν μπορείς να ζεις ούτε μια μέρα χωρίς….
Μουσική και αγάπη

Ποιος θα ήταν ο καλύτερος όρος/τρόπος να περιγράψεις τη μουσική που παίζεις/γραφεις?
Ατέλειωτος Έρωτας…. 

Τι ήταν το πιο πρωτοποριακό πράγμα που άκουσες πρόσφατα ?
Γενικά ακούω πολύ καλές δουλείες στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, συνεχίζει να με συγκινεί ιδιαίτερα με τις μουσικές του ο Trentemoller. Μου άρεσε πολύ και το “Primative People” του Mano Le Tough σε remix από Tale Of Us. 

Dj set με δίσκους , cds ή mp3 και γιατί ?
Είχα την τύχη να παίξω με όλα τα format αλλά είμαι υπέρ της τεχνολογίας, γιατί σου δίνει πολλές δυνατότητες δημιουργίας που αν της χειριστείς σωστά γίνεται πολύ δημιουργικό το dj set.
Σε δεύτερο πλάνο αν λάβουμε υπόψη μας ότι είναι και το πρακτικό μέρος της υπόθεσης δηλαδή το τρελό κουβάλημα και ο όγκος του βινυλίου-cds, συν ότι για να κάνεις ένα φουλ εξοπλισμένο Dj Booth βινυλίου σε hardware θέλεις κάτι σε χιλιάδες ευρώ ενώ με ένα laptop έχεις ένα κορυφαίο set up με πάρα πολύ λιγότερα χρήματα. Επίσης είμαι και της άποψης ότι τον Dj δεν τον κάνει το μέσον αλλά η αγάπη και η ψύχη.


Ποια είναι η άποψη σου για τα net labels και το digital downloading ?
Και εδώ είμαι υπέρ γιατί έχω βιώσει το κλειστό lobby και το μονοπώλιο των δισκογραφικών εταιριών όπως επίσης και τον παραλογισμό των δισκάδικων που αν  δεν ήσουν “γνωστός”  η “ματσό” πελάτης για να ακούσεις ένα δίσκο-cd έπρεπε να κάνεις τάμα!!! Η να μαντέψεις από το εξώφυλλο αν δεν είχες πληροφορίες ότι ο δίσκος δεν είναι καλός.
Αυτό λύθηκε με το digital downloading όμως προς το παρόν τουλάχιστον, έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε μας, γιατί η τόσο εύκολη πρόσβαση έκανε τη μουσική να μην έχει καμιά αξία…. Δεν θα ξεχάσω το πόση χαρά είχαμε όταν καταφέρναμε και είχαμε στα χέρια μας έστω 2 maxi singles…. Και σήμερα ο καθένας έχει για πλάκα στο κινητό του 1000 τραγούδια που ίσως και να μην τα έχει ακούσει ποτέ.

Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που σου έχει συμβεί κατά τη διάρκεια ενός dj set?
Δυστυχώς θα αναφέρω κάτι που έχει να κάνει με την κατάντια της εποχής που ζούμε. Ενώ έπαιζα σε ένα μαγαζί, έρχεται ένα κοριτσάκι με υφακι και μου λέει, προτείνοντας μου το κινητό της με στυλακι… - Θα μου το συνδέσεις στο laptop σου γιατί μου έχει ξεφορτώσει… Ουδέν σχόλιο…

Που θα ήθελες να κάνεις και με ποιον dj ένα set ?
Ένα μέρος που κάθε φορά που το βλέπω στο YouTube με συγκλονίζει είναι το Loveparade στο Βερολίνο.
Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα στο βιντεακι τον Sven Vath η τον Carl Cox να παίζουν σε τόσο κόσμο διψασμένο για μουσική και χορό ζήλευα αυτό το συναίσθημα να παίζεις σε τόσο μεγάλο ακροατήριο γεμάτο τόση ενέργεια.

Πότε έκανες το πρώτο σου dj set και που ?
Το 1986 σε ένα συνοικιακό pub στο Κερατσίνι, που λεγόταν “Twin

Ποιο κομμάτι σου θεωρείς ότι είναι το καλύτερο σου ?
Αν και δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο , γιατί κάθε λίγο και λιγάκι κολλαω με άλλο… θα σου πω το (Moonlight Wish) από το πρώτο μου album A Night At The Port για αυτή την χρονική στιγμή.

Μελλοντικά σχέδια ?
Μουσική……. Πολλή μουσική και ετοιμάζω και μουσική για μια ταινία.

Top 5 albums
Ο Λάκης Με Τα Ψηλά Ρεβέρ - Άκυρο
Fela Anikulapo Kuti - Black President
The  Sound  - Jeopardy
Public Enemy - It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back
Philip Glass - Glassworks

Top 5 singles
Trentemoller feat. Ane Trolle – Moan
David Bowie - Wild is the Wind
Afrika Bambaataa & James Brown – Unity
Μουσικές Ταξιαρχίες - Ανακωχή
Rage Against the Machine - Bullet in the Head

Top 5 films
Pleasantville
La Haine
Tie Me Up! Tie Me Down! 
The Scratch (Documentary)
Once Upon a Time in America

P.s Τα τελευταία χρόνια ο Zac F έχει ξεκινήσει και ένα άλλο project το “RetroManiac” με κομματια που ηδη ακούγονται δυνατά στη πόλη.

Taste :

Zac F  - You and I [RetroManiac Mix]

Zac F - Don't You Cry  Again in Paris or Texas (unreleased mashup 2012)
 
  Doors - Hello I Love You (Zac F Ska 2012 Remix)

                                                                                                                    
Download tracks

By Electric Looser

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

bravo sas gia thn toso kalh epilogh na provaletai enan toso exoho kallitexnh..bravo kai ston zac f pou parolo pou diaprepei ws mousikos..me spanies dhmiourgies.. diaprepei & gia to yfos kai hthos tou!! bravo gia allh mia fora!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σπυρος Σημάτης είπε...

Σούπερ ο Zac f! Ωραίο το post Valadis. Μπράβο σου που αναδεικνύεις εγχώριους καλλιτέχνες. Μήπως θα μπορούσες να ξανανεβάσεις τα tracks?

Electric Looser είπε...

Καλησπερα Σπυρο. Να σαι καλα για το σχολιο σου και σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Ναι θα τα ξανα ανεβασω μεσα στο Σ.Κ.

Σπυρος Σημάτης είπε...

Ευχαριστώ!