Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Badlands (1973) - The Killing of a Chinese Bookie (1976)

Πέρσι το καλοκαίρι είχα κάνει 3ης λίστες με καμία εικοσαριά ταινίες η κάθε μια που τις ανέβασα στο spychedelic. Φέτος θα το πάω χαλαρά... Το αποψινό βράδυ Κυριακής, έχει classic ταινιάκια για το μπαλκόνι σου την ταράτσα σου η την αυλή σου. Για να τις δεις παρέα με φίλους η μόνος σου με παγωμένες μπύρες και ποπκόρν !

Badlands (1973) Τέρενς Μάλικ
Πόσο γουστάρω την σκηνή που ο Μάρτιν Σιν και η Σίσι Σπέισεκ χορεύουν το “love is strange” των Mickey & Sylvia!!!

Το Badlands , με τον Μάρτιν Σιν και τη Σίσι Σπέισεκ, είναι ένα γλυκό και συνάμα βίαιο οδοιπορικό στην ταραγμένη ψυχή δύο σφόδρα αντικοινωνικών και ερωτευμένων νέων, που προβαίνουν σε αλλεπάλληλες δολοφονίες. Δύο φυγάδες που σκηνοθετούν την αυτοκτονία τους, σκορπούν τον θάνατο και κυνηγιούνται αλύπητα ως το προδιαγεγραμμένο τους τέλος. Μία ελεγεία θανάτου, μυστηρίου, παράνοιας και αγάπης στα υπέροχα τοπία της Νότιας Ντακότα και της Μοντάνα, ένα διαλεκτικό ξαδερφάκι του Bonnie and Clyde.

The Killing of a Chinese Bookie (1976) Τζων Κασσαβέτης Κόσμο Βιττέλλι (Ben Gazzara): Τώρα Τέντυ εμπρός στη δουλειά! Πρέπει κανείς να δουλεύει σκληρά. Να μπορεί να ζει άνετα! Ξέρεις Τέντυ τι ξέρει ο καθένας; Ξέρεις αν πηγαίνει στην Κόλαση ή στον Παράδεισο; Κοροϊδεύουν τον εαυτό τους! Μια βεβαιότητα μόνο υπάρχει: Να ζεις άνετα Τέντυ! Να έχεις την άνεση του να ξοδεύεις!

Ο Κόσμο Βιττέλλι αγέρωχος, λιγόλογος —βετεράνος του πολέμου στην Κορέα, έχει σχεδόν ξεχάσει πως χρωστάει ένα μεγάλο ποσό στα χαρτιά (25000$). Διευθύνει ένα κλαμπ ονόματι Crazy Horse West με στριπτήζ στην Καλιφόρνια (Los Angeles). Προσπαθεί να έλθει σε ισορροπία με τον εαυτό του όμως το παλιό πάθος του για τη χαρτοπαιξία δεν τον αφήνει. Σ έναν κόσμο καθόλου ‘αγγελικά πλασμένος’ αλλά που θέλει ο ίδιος να τον κάνει π.χ. οι κοπέλες στο κέντρο δεν γδύνονται αλλά επιδίδονται σε σατυρικά σκετς μαζί με τον κ. Εξεζητημένο – καθόλου βέβαια εξεζητημένος γιατί η απόδοση ενός τέτοιου χαρακτήρα προϋποθέτει στιλ και φινέτσα. Ο τύπος της λέσχης – ιδιοκτήτης γραφείου στοιχημάτων, δεν αστειεύεται θέλει αμέσως να του ξεπληρώσει το χρέος. Σαν εναλλακτική του προτείνουν να σκοτώσει για λογαριασμό τους έναν Κινέζο που έχει ένα γραφείο στοιχημάτων. Και τα δυο σε torrent link με ελληνικούς υποτίτλους.
 
Taste :
 
Badlands (1973) 
 

The Killing of a Chinese Bookie (1976)

 Download Link

By Electric Looser

Δεν υπάρχουν σχόλια: