Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Dakis & Millie Carali ‎– Island Of Death 2017 (Giallo Disco)


Label : Giallo Disco

Value :


Όταν είσαι στον χώρο του θεάματος-ακροάματος πάνω από τριάντα χρόνια, όταν στην αρχή της καριέρας σου είχες χαρακτηρισθεί το «τρομερό παιδί» των (ελληνικών) σόου-μπίζνες όταν στην εποχή της βασιλείας της ιδιωτικής τηλεόρασης είχες διαπρέψει μπροστά και πίσω από την κάμερα, φτάνοντας στο σημείο να σφετεριστείς ένα πετυχημένο αμερικανικό sitcom και να το μετατρέψεις σε «δική σου» κωμω¬δία καταστάσεων, θα ήταν αδύνατο να μην είχες διαπρέψεις σε αυτό που οι ξένοι ονομάζουν exploitation film.
Ο λόγος, φυσικά, για τον Νίκο Μαστοράκη, ο οποίος, μετά «Το κορίτσι βόμβα» (η γαλανομάτα Μαρία Αλιφερη, άβουλη μαριονέτα στα χέρια της Ανατολικογερμανίδας κατασκόπου Τζέσικα Ντάμπλιν προστατεύεται από τους αεικίνητους και διόλου νωθρούς ζιγκολό Χρήστο Νομικό και Πάερ Γουίντερ), υπέγραψε αυτό το τολμηρό για την εποχή του θρίλερ τρόμου, με πρωταγωνιστές δύο αδέλφια και εραστές. 
Θέλοντας να ξεφύγουν από τον Άγγλο αστυνομικό Φόστερ (Τζέραρντ Γκόναλονς), που τους καταδιώκει για μια σειρά εγκλημάτων τους, ο Κρίστοφερ (Μπομπ Μπέλινγκ) και η Σέλια (Τζέιν Ράιολ) έρχονται στη Μύκονο, αποφασισμένοι να επαναφέρουν στο νησί την αρχική του αθωότητα, αυτήν που του στέρησαν οι –κατ' αυτούς-  διεφθαρμένοι κάτοικοι του. Μία νεαρή ζωγράφος, ένας ομοφυλόφιλος (Ρέι Ρίτσαρντσον) και ο εραστής του, μια πλούσια νυμφομανής (Τζέσικα Ντάμπλιν) μία τοξικομανής λεσβία σερβιτόρα (Τζέσικα Μακ Κονελ) δύο χίπις και φυσικά, ο ίδιος ο Φόστερ συγκαταλέγονται ανάμενα στο θύματά τους. Η Σέλια και ο Κριστοφερ τους σκοτώνουν όλους εν ψυχρώ, με διάφορους τρόπους : τους φυτεύουν μία σφαίρα στο κεφάλι, τους σφάζουν με σπαθί, τους βάζουν φωτιά με σπρέι, τους καρφώνουν με τσιγκέλι , τους αποκεφαλίζουν με το πιρούνι μιας μπουλντόζας.
 Όταν η αστυνομία τους υποψιάζεται, φεύγουν στα ορεινά και βρίσκουν καταφύγιο στη μάντρα ενός βοσκού (Νίκος Τσαχιρίδης), που πετά τον Κρίστοφερ σ’ έναν λάκκο με ασβέστη και βιάζει την αδελφή του. Η βροχή που πιάνει ενεργοποιεί τον ασβέστη και οι ηδονικοί αναστεναγμοί της Σέλιας αναμιγνύονται με τα ουρλιαχτά του Κρίστοφερ, που σιγοκαίγεται!  Η ανάμειξη των ερωτικών εικόνων (που περιορίζονται στις προ και μετασυνουσιακές στιγμές) και των μοτίβων διαστροφής (ο ηδονοβλεπτισμός των δύο πρωταγωνιστών, η εκστρατεία του Κρίστοφερ ενάντια στους τοξικομανείς, τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες και κάθε γυναίκα ελευθερίων ηθών) με την απροκάλυπτη βία (την ωμότητα των τρόπων εκτέλεσης των – διεφθαρμένων - κατοίκων του νησιού ), συνθέτουν μια σχεδόν σαδιστική τοιχογραφία, με ερεθιστική εικονογραφία και φρικτά φονικά. 

Ωστόσο, στην αποφασιστικότητα του νεαρού να εξοντώσει τους παραβάτες της ηθικής (συχνά υπό το άγρυπνο βλέμμα της αδερφής του),  αντανακλάται ο σεξισμός του σκηνοθέτη που παραμένει ζωντανός ακόμα και μετά την πικρά ειρωνική, κυνική και συνάμα ευτυχή κατάληξη.



Taste:

Millie Karali - Can You Call It Love


Island Of Death trailer


Download movie (torrent)

Download Track

By Electric Looser


Δεν υπάρχουν σχόλια: