Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Francesco De Masi & Alessandro Alessandroni ‎– Lesbo 1969 (Cam)

Label : Cam

Value :

Είναι γνωστό πως πολλές ελληνικές ερωτικές ταινίες κατά την διάρκεια τις δεκαετίας του 60 και 70 έφευγαν απ την χώρα μας. Συνήθως οι ταινίες που θα παίζονταν στο εξωτερικό ήταν με άλλο τίτλο  και με αλλαγμένα τα ονόματα των ηθοποιών καθώς επίσης περιλάμβαναν και σκληρές ερωτικές σκηνές. Αυτό γίνονταν γιατί δεν έπρεπε να εντοπίζονται από Έλληνες του εξωτερικού. Οι ίδιες ταινίες που θα προβάλλονταν στην Ελλάδα ήταν φυσικά με άλλο τίτλο και με κομμένες τις σκληρές ερωτικές σκηνές.

Κάπως έτσι συμβαίνει με αυτή την ταινία. Στην Ελλάδα ο τίτλος της ταινίας είναι “''Ερωτας δίχως σύνορα” ενώ στην Ιταλία πήγε με τον τίτλο “Lesbo”. Σε κάποια φόρουμ πριν χρόνια είχα διαβάσει ότι η Ιταλική version περιεχέι αρκετές σκληρές ερωτικές σκηνές. Δεν ξέρω... Στην Ιταλική version η παραγωγή ανήκε στην εταιρία Cineproduzioni Associate και διανομή είχε αναλάβει η Filmar, ενώ στην Ελληνική version τη παραγωγή είχε αναλάβει ο Καραγιάννης Καρατζόπουλος μαζί με τον James Paris, (σ.σ πραγματικό όνομα: Δημήτρης Παρασχάκης σπούδασε στην Σχολή Κινηματογράφου της 20th Century Fox χάρη στον οποίο η έννοια της υπερπαραγωγής έγινε γνωστή στον ελληνικό κινηματογραφικό χώρο ) σενάριο Πάνος Κοντέλης (σ.σ  "Διωγμός" 1964  "Ο 13ος" το 1967 και άλλα) σκηνοθεσία Ερρίκος Ανδρέου (πάνω στον δίσκο αναφέρει σκηνοθεσία τον Edoardo Mulargia a.k.a Edward G. Muller στο IMDB και το σεναριο )με πρωταγωνιστές τους Κώστα Πρέκα (σ.σ ισως αυτος να ειναι ο Peter Howells στο IMDB) ,Γκιζέλα Ντάλι την Ιταλιδα Carla Romanelli τον Στέφανο Ρέπα? (σ.σ ισως αυτος ειναι ο Steven Tedd που αναγράφεται στην ιταλική αφισα) την Λια Μάλτα (σ.σ Μις Ελλάς 1968) και με μια έκτακτη συμμετοχή ο Γιάννης Βόγλης.  Μπορεί αρκετοί να μην πιστεύουν πως υπάρχει μια δεύτερη version με σκληρές ερωτικές σκηνές έστω και εμβόλιμες.

Το 76 όμως συναντάμε τη Ντάλι πλάι στον Γιώργο Μούτσιο την Ντόρα Δούμα και τον Νίκο Κόκκινο (σ.σ ο γνωστός οπερατέρ) στην ταινία “Σεξ στο Νησί του έρωτα”  τη σκληρή εκδοχή της ταινίας “Η σπηλιά της αμαρτίας”  όπου μπορεί μεν για την γνησιότητα των σκληρών σκηνών της Γκιζέλα να εγείρονται έντονες αμφιβολίες, αλλά , αντίθετα δεν εγείρεται καμιά για τις ανάλογες σκηνές του Νίκου Κόκκινου. 
Σίγουρα όμως η ταινία Lesbo είχε προκαλέσει ενδιαφέρον γιατί την συναντάμε και στο ιταλικό cinesex-περιοδικό της εποχής με σκηνές μέσα απ την ταινία και με τους διαλόγους σε λεζάντα.

Τη μουσική τώρα στην ελληνική version την υπογράφει κάποιος Μάριο Ματτέι!!! Επίσημα όμως το soundtrack ανήκει στους  Francesco De Masi & Alessandro Alessandroni όπου και κυκλοφορισε το 1969 στην Ιταλική Cam. Και εκει είναι το ερώτημα, γιατί δεν αναφέρονται οι δημιουργοί τους soundtrack και αναφέρετε ο άγνωστος (για μένα τουλάχιστον) Μάριο Ματτέι?  Ισως αυτό δεν πρόκειται να το μάθουμε ποτέ. 
Ακόμα και στο cd της Beat Records Company που ειχε κυκλοφορήσει με περισσότερα μουσικά θέματα απ την ταινία δεν αναφέρει κάποιες πληροφορίες.  Ο δίσκος όπως είπα κυκλοφόρησε το 1969. Πρόκειται για ένα Lp με δυο διαφορετικά soundtracks.
Στην πρώτη πλευρά περιεχέι το “Lesbo” των De Masi και Alessandroni και στην δεύτερη πλευρά το soundtrack από άλλη μια Ιταλική ερωτική ταινία “L´amore Questo Sconosciuto” του E.Winkel (σ.σ Coriolano Gori) με το οποίο θα επανέλθω προσεχώς.

Taste :

De Masi & Alessandro Alessandroni ‎- Qualsiasi Cosa

  
De Masi & Alessandro Alessandroni ‎- Sesso In Controluce


Εδω ολοκληρη η ταινια


Download a side Lp

By Electric Looser



Δεν υπάρχουν σχόλια: