Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Bee Gees - 1st 1967 (Polydor)


Label : Polydor
Value : 

Γιοι του ντράμερ Hugh και της τραγουδίστριας Barbara, οι τρεις αδερφοί Gibb πραγματοποίησαν την πρώτη τους επαγγελματική εμφάνιση το 1955, όταν ο Barry ήταν εννέα ετών και οι δίδυμοι Robin και Maurice επτά. Ως Bee Gees (από τα αρχικά του Brothers Gibb) κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1967 και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '60 δημιούργησαν μια σειρά από ιδιαίτεραενδιαφέροντα pop τραγούδια, που εντυπωσίαζαν κυρίως για τις
ενορχηστρώσεις των εγχόρδων και τη soul μελαγχολία τους (εκείνη ακριβώς που κάπου δέκα χρόνια αργότερα θα εξαντλούσε τα όρια της μελιστάλαχτης υπερβολής). Η καριέρα των αδερφών Gibb ως κύριο χαράκτηριοτικό της ανέκαθεν είχε το φωνητικό τους μείγμα τις περίπλοκες -αλλά πάντα απόλυτα φυσικές- τριμερείς τους αρμονίες. Από εμπορική άποψη, οι Bee Gees είναι αναντίρρητα ένα από τα πιο επιτυχημένα μουσικά σύνολα στην ιστορία της δισκογραφίας: Μόνο οι John Lennon και Paul McCartney έχουν γράφει περισσότερα No 1 σινγκλ των αμερικανικών τσαρτ απ οτι Barry Gibb. Οι πωλήσεις των δίσκων τους άλλωστε (πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως) μιλούν από μόνες τους.

Ως τραγουδοποιοί, οι Bee Gees έγραψαν δεκάδες επιτυχίες για τους ίδιους αλλά και για πολλούς άλλους καλλιτέχνες, από τον Elvis Presley ως τον Αl Green και από τη Nina Simone ως την Janis Joplin. Έχουν κερδίσει πέντε φορές το βραβείο Grammy και το 1997 εκλέχτηκαν μέλη του Rock n Roll Hall Of Fame. Μετά το θάνατο του Maurice από καρδιακή προσβολή τον Ιανουάριο του 2003» οι Robin και Barry αποφάσισαν να διαλύσουν οριστικά το συγκρότημα.
To 1st είναι ένα ψυχεδελικό pop album το τρίτο στούντιο άλμπουμ των Bee Gees.Κυκλοφόρησε 14 Ιουλίου 1967 στο Ηνωμένο Βασίλειο, και 9 Αυγούστου 1967 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρά τον τίτλο του άλμπουμ δεν ήταν η πρώτη δισκογραφικη δουλεια τους. Η πρώτη ήταν το 1965 και ήταν διαθέσιμο μόνο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.Ήταν όμως το πρώτο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει «διεθνώς» κατω απ  την ετικέτα της Polydor. 

Το εξώφυλλο του άλμπουμ έχει σχεδιαστεί από τον Klaus Voormann ο οποίος είχε προηγουμένως κάνει το εξώφυλλο για το Revolver των Beatles.



Taste :
The Bee Gees - I Can't See Nobody

By Electric Looser

2 σχόλια:

the saucer people είπε...

Yeah, early Bee-Gees! My personal favourite is the songs they did for the soundtrack to one of my all time favourite films, 'Melody' from 1970 - well worth a watch - a quite anarchic-subversive film about two young schoolkids who decide to get married, set in the tale end of swinging London.

Electric Looser είπε...

Thanks from the info Saucer.I don't know this film i will see it.