Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Odyssey 1969 (Cyrpus - U.K)


Οι ODYSSEY δημιουργήθηκαν στο Brighton της Αγγλίας τα τέλη του 1969. Aρχικά τα μέλη ήσαν τέσσερα. Ο τέταρτος διαμένει μόνιμα στο Λονδίνο. Το 1970 μετακόμισαν στο Bristol όπου άρχισαν να ενδιαφέρονται για διάφορα μουσικά ιδιώματα. Όταν αργότερα μετακόμισαν στο Cardiff της Νότιας Ουαλία όπου έπαιζαν στο μεγαλύτερο κλαμπ / καζίνο της χώρας άρχισαν να ενδιαφέρονται για τη ροκ μουσική που ήταν επηρεασμένη από τους ήχους των ανατολικών και δυτικών ακτών της Αμερικής. Άρχισαν να δίνουν έμφαση στις φωνητικές αρμονίες και το σμίξιμο αυτού του στοιχείου με τη ροκ μουσική ήταν κάτι το οποίο λίγες μπάντες έκαναν εκείνη την εποχή. Παρουσιάστηκαν στην Αγγλική τηλεόραση, στην Ουαλική τοπική τηλεόραση και στο Ραδιόφωνο του ΒΒC, καθώς και σε πολλά Μουσικά clubs και φεστιβάλ στις Αγγλικές νήσους Guernsey και Jersey. Διατέλεσαν ως inhouse resident bands σε μεγάλα clubs όπως το Titos, Golden Garter, Manchester, Alexandrias Club New Port S. Wales, Golden Hind, Bristol,


Αργότερα έκανα αίσθηση στην PYE Records η οποία τους προσέφερε συμβόλαιο και τους κυκλοφόρησε ένα single. Αυτό τους έφερε στην προσοχή της EMI με την οποία και υπέγραψαν. Ηχογράφησαν 5 κομμάτια στα EMI Studios του Abbey Road, από τα 12 που χρειάζονταν για να ολοκληρώσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, πριν το διαλύσουν σαν μπάντα.
Τώρα, δεκαετίες αργότερα επαναπατρισμένοι στην Κύπρο, και με μια μεγάλη ανάπαυλα από την Μουσική για 35 χρόνια, επιστρέφουν σαν ένα πιο ακουστικό σχήμα. Το ρεπερτόριο τους εστιάζει σε κομμάτια της δεκαετίες του 60 και 70 κυρίως, τα οποία περιλαμβάνουν τριφωνίες. Παίζουν κυρίως κομμάτια από τους Crosby, Stills and Nash όπως επίσης τους America, The Everly Brothers και τους The Eagles, Stix, Simon & Garfunkel, Bee Gees κ.α.

Την μπάντα αποτελούν οι:
Γιώργος Ευτυχίου: φωνή, κιθάρα, μπάσο.
Στάθης Λαζαρίδης: φωνή, κιθάρα.
Φίλιππος De Castan: φωνή, κιθάρα, φισαρμόνικα.
( Denzil – Danny - de Moraes: φωνή, Lead guitar – Lives in London, UK).

Ο Στάθης  Λαζαρίδης και Φίλιππος ντε Καστάν ηταν και στους Lords πριν τους Odyssey (σχετικα με τους Lords εδω)

By Electric Looser

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: